Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΣΕΛΗΝΗ ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Η Μαρίνα Πετροπούλου, μας παρουσιάζεται με το καινούριο της βιβλίο, ΣΕΛΗΝΗ.
Ηρωίδα του η Δήμητρα, μια ορφανή και ανεξάρτητη κοπέλα, που ύστερα από γνωριμία της μιας βραδιάς διαπιστώνει πως είναι έγκυος. Η άρνηση της εξαρχής να δεχτεί αυτό το γεγονός, τη φέρνει αντιμέτωπη με ένα μεγάλο δίλημμα. Μιας και η έκτρωση φαντάζει αδύνατη, ολοκληρώνει την κύηση και γεννάει μόνη της στο σπίτι. Αποφασίζει να αφήσει το βρέφος στην πόρτα ενός πλούσιου σπιτιού, ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι γνώριμος για εκείνη...
Μια μαγείρισσα και ο κηπουρός άνδρας της, που φροντίζουν την έπαυλη, ανακαλύπτουν το "δέμα". Ύστερα από επιμονή της γυναίκας το υιοθετούν για δικό τους παρά τις σθεναρές αντιρρήσεις του συζύγου της. Έτσι η μικρή Σελήνη -αυτό το όνομα είχε γραμμένο το χαρτί που βρέθηκε πάνω στο μωρό- βρίσκει πλέον μια οικογένεια. Προφασιζόμενη μια δικαιολογία, η μαγείρισσα παραιτείται και εγκαταλείπει τη δουλειά της. Έχοντας ένα οικογενειακό μέσο, παρουσιάζει το μωρό ως δικό τους.
Τα χρόνια περνάνε και η Σελήνη διαμορφώνει έναν δύστροπο χαρακτήρα. Μετά από έναν καυγά των δικών της, μαθαίνει την αλήθεια για την καταγωγή της, γεγονός που τη γεμίζει θυμό και φέρεται με σκληρότητα στη θετή της μάνα. Ύστερα από τον θάνατο της τελευταίας, εγκαταλείπει το χωριό της αποφασισμένη να ξετυλίξει το κουβάρι και να μάθει την αλήθεια για την πραγματική της ταυτότητα. Η μοίρα τα έχει σχεδιάσει έτσι, που δεν αργεί να φτάσει στα ίχνη του γεννήτορα της.
Η Δήμητρα στο μεταξύ έχει παντρευτεί, έχοντας αποκτήσει έναν γιο, και διαθέτει μια λαμπρή καριέρα. Οι δρόμοι των δύο γυναικών θα συναντηθούν πολύ γρήγορα και οι εξελίξεις δεν θα αργήσουν. Πόσο δυνατό είναι πλέον το μητρικό ένστικτο στη Δήμητρα, που έχοντας μετανιώσει για την παλιά της ενέργεια έχει προσπαθήσει να διορθώσει το λάθος της; Η σχέση μάνας και κόρης θα περάσει από διάφορα στάδια και τα συναισθήματα που θα νιώσουν θα εκπλήξουν και τις δύο.
Ένα ακόμα μυθιστόρημα με κοινωνικές προεκτάσεις από τη συγγραφέα, που θύτες και θύματα καλούνται να διαχειριστούν νέες καταστάσεις. Όταν το αίμα "μιλάει", τότε η αγάπη δεν μπορεί να είναι παρά μόνο μονόδρομος...


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Η Σελήνη γεννήθηκε μια νύχτα με πανσέληνο και σημαδεύτηκε με το όνομά της.
Τα παιδικά της χρόνια ήταν δύσκολα, γιατί χτίστηκαν με μίσος, αδικία και δίψα για δικαίωση. Μια δικαίωση που πάλεψε και διεκδίκησε ως την ώρα που άρχισε να βλέπει με άλλα μάτια τη ζωή και τους ανθρώπους.
Ο έρωτας, η κατανόηση και η συγχώρεση περίμεναν καιρό μέχρι να την οδηγήσουν στην αξία ενός καλά κρυμμένου μυστικού μια άλλη νύχτα με φεγγάρι πολλά χρόνια αργότερα.
Μια αόρατη κλωστή αγάπης έδεσε τελικά τον ουρανό με τη γη και τον έρωτα στην καρδιά της Σελήνης.
Κοίταξε ψηλά και πρώτη φορά στη ζωή της ευχαρίστησε τον Θεό, τον όποιο Θεό, τον απέραντο κυρίαρχο, το παν, το άπαν, γιατί δεν μπορεί να γίνονταν χωρίς θεϊκό σχέδιο όλα αυτά.
Και αυτή, ένα τίποτα, ένας κόκκος άμμου στο σύμπαν, γευόταν το απόλυτο, με αιτία μια κακή, αναίσχυντη πράξη.
Το προηγούμενο βράδυ είχε πανσέληνο…
Τη μισούσε την πανσέληνο η Δήμητρα και δεν την ήθελε ούτε θα την κοίταζε ποτέ.
Τη χειρότερη νύχτα της ζωής της, με την ανασφάλεια, τους αφόρητους πόνους και το φεγγάρι να την καρφώνει απ’ τον ακάλυπτο.
Τι εφιάλτης, Θεέ μου... Και εκείνο το ταλαιπωρημένο παιδί, που είχε στην ουσία καταραστεί με το όνομα της Σελήνης, τι του είχε συμβεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου