Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΖΑΚΕΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ! - Π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΑΝΟΣ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Τα βιβλία ψυχολογίας, αυτοβελτίωσης δεν ανήκουν στη κατηγορία των βιβλίων που θα ήθελα να διαβάσω. Για την ακρίβεια δεν είχα διαβάσει ποτέ μέχρι τώρα.
Πέφτει τυχαία στα χέρια μου. Διαβάζω τον τίτλο Ζακέτα να πάρεις (παράξενος τίτλος) έκφραση που την λένε οι περισσότερες μαμάδες .Τι να σημαίνει άραγε;;
Διαβάζοντας το συνειδητοποίησα πως η ευτυχία των παιδιών οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην υγιή σχέση και επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους οι γονείς. Είναι το Α και το Ω.
Πόσες αλήθειες υπάρχουν γραμμένες εκεί μέσα. ίσως στους περισσότερους να μην αρέσουν κιόλας γιατί η αλήθεια πονάει όταν λέγεται.
Δεν είμαι εγώ αυτή που θα πω τι πρέπει να κάνουμε αλλά θα πω πως πρέπει να το διαβάσουμε όλοι όσοι έχουμε παιδιά ένα παραπάνω αν είναι παιδιά στην εφηβεία. Και ας μη κάνουμε κατά γράμμα ότι λέει. Έστω να κάνουμε το ελάχιστο.
Δυστυχώς η καθημερινότητα η λεγόμενη ρουτίνα τα άπειρα οικονομικά προβλήματα φθείρουν το ζευγάρι. Χάνεται η επαφή τους χάνεται το νόημα της κοινής του πορείας και τελικός αποδέκτης ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι τα παιδιά. Ας γίνουμε λίγο πιο υπεύθυνοι γονείς ώστε και τα παιδιά μας να μεγαλώσουν και να είναι πραγματικά ευτυχισμένα.
Γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην ευτυχία.
Ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο σελ 87-88
...Πρέπει να βρούμε μια λύση. Τι φταίει; Γιατί κάποτε ήμασταν αλλιώς και τώρα γίναμε αλλιώς; Γιατί τότε δε τσακωνόμασταν και τώρα τσακωνόμαστε και ξεσπάμε και το βλέπουν και τα παιδιά; Τι φταίει και αλλάξαμε τόσο; Δεν πάει άλλο...
Όλο αυτό ξέρεις τι γίνεται στο τέλος. Αρρώστια !!! Τα εγκεφαλικά επεισόδια δεν είναι τυχαία ούτε το έλκος έρχεται από την πολύ χαρά. Όλα αυτά είναι κρυφές στεναχώριες που κάποια στιγμή ξεσπάνε...
Μην αφήσεις να περάσει ούτε μία ώρα στη ζωή σου μέσα στη στεναχώρια και τη θλίψη. Κάνε κάτι και άλλαξε την.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου