Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Η ΞΗΡΑΣΙΑ - JANE HARPER - ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Την τελευταία δεκαετία, παρατηρούμε ολοένα και περισσότερες γυναίκες συγγραφείς να εδραιώνονται στο χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας και να εξελίσσονται σε ηχηρά ονόματα του είδους. 
Η επιτυχία αυτή μεταφράζεται σε εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο και στην απόκτηση ολοένα και περισσότερων αναγνωστών. 
Μια από αυτές είναι και η Jane Harper που κάνει το ντεμπούτο της  μέσα από το μυθιστόρημα ΞΗΡΑΣΙΑ. Ακολουθώντας τα βασικά συστατικά της αστυνομικής λογοτεχνίας, η συγγραφέας καταφέρνει να φέρει εις πέρας την αποστολή που έχει αναλάβει' μέσα από τις σελίδες του έργου της να κάνει και εμάς κοινωνούς της προσπάθειας επίλυσης ενός ειδεχθούς εγκλήματος.
Μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αυστραλίας, μαστίζεται από το φαινόμενο έντονης ξηρασίας. Η παρατεταμένη ανυδρία καταστρέφει εκτάσεις και οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τους κατοίκους της Κιβάρα. Η δοκιμασία που περνούν τους οδηγεί σε ψυχική και πνευματική σύγχυση, που έχουν ως συνέπεια ακραίες συμπεριφορές.
Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι ράθυμη και μαζί με τη γη, έχουν ξεραθεί και τα συναισθήματα. Εκεί μόνο μπορούν να αποδώσουν οι κάτοικοι την αποτρόπαιη πράξη ενός δικού τους φίλου, του Λούκ Χάντλερ, ο οποίος αφού δολοφονεί τη γυναίκα του και το μικρό του γιο, έπειτα αυτοκτονεί. 
Ο παιδικός του σύντροφος, ο αστυνομικός 'Αρον Φάλκ παρευρίσκεται στην κηδεία του. Αρνούμενος να αποδεχτεί την οικογενειακή τραγωδία, αποφασίζει να βρει τον πραγματικό ένοχο. Παλιοί λογαριασμοί ζητούν να ξοφληθούν και το παρελθόν ξανάρχεται στην επιφάνεια, φέρνοντας στο φως καλά κρυμμένα μυστικά. Οι ύποπτοι πολλοί, μα ο πραγματικός  ένοχος ΕΝΑΣ!!!!
Μια αστυνομική ιστορία που η πλοκή της με συνεχείς ανατροπές, διαθέτει τα βασικά στοιχεία μιας ολοκληρωμένης συνταγής. 
Η απάντηση του γρίφου είναι μη αναμενόμενη....... 

 Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε: εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου