Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΟΡΦΑΝΟΙ - ΚΑΖΟΥΟ ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ -ΕΚΔ.ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ο Καζούο Ισιγκούρο υπογράφει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΕ ΟΡΦΑΝΟΙ. Ο νομπελίστας συγγραφέας για άλλη μια φορά, μας αφήνει παρακαταθήκη ένα αξιόλογο ανάγνωσμα.
Τοποθετεί στον καμβά της ιστορίας του τον νέο ήρωα, τον Κρίστοφερ, έναν άνθρωπο με δύο πατρίδες. Την Σαγκάη του 1900 όπου πέρασε την παιδική του ηλικία και το Λονδίνο όπου συνέχισε τις σπουδές του και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του είναι ειδυλλιακά, σε αντίθεση με αυτά που θα ακολουθήσουν.
Βιώνει την απώλεια των γονιών του με τραγικό τρόπο, αφού η απαγωγή τους δεν μπόρεσε να εξιχνιαστεί ποτέ. Το γεγονός αυτό, υπήρξε καταλυτικό για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του. 
Εξελίσσεται σε έναν μοναχικό ντετέκτιβ που δίνει απαντήσεις σε άλυτους γρίφους, για να συμπληρώσει τα δικά του αναπάντητα ερωτήματα. Δημοφιλής και μοναχικός συνάμα, έχει ένα μοναδικό σκοπό. Την επιστροφή στη γενέτειρά του, ώστε να επέλθει η ψυχική του ισορροπία. 'Ενα επικίνδυνο ταξίδι αρχίζει, με άγνωστο τελικό προορισμό.
Ο Ισιγκούρο δημιουργεί ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα, όπου το εμπόριο όπιου στην Ανατολή δεσπόζει, καταστρέφοντας  ζωές και συνειδήσεις. Σε έναν κόσμο πολέμου οι ήρωες προσπαθούν να επιζήσουν και τα όσα βιώνουμε σαν αναγνώστες μέσα από τις περιγραφές του,είναι ανατριχιαστικά!!! 
Μια συγκινητική ιστορία όπου η νοσταλγία πολλές φορές μπορεί να αποδειχθεί φενάκη και η πραγματικότητα ένα τεράστιο ψέμα!
Εν αναμονή λοιπόν του επόμενου μυθιστορήματός του!!!! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου