Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Ο ΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝ ΕΪΒΕΡΙ HENRY KUTTNER ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Ένα κλασικό νουάρ μυθιστόρημα που λαμβάνει χώρα τη δεκαετία του '50 στην Αμερική, με τη διαφορά όμως πως στη θέση του μπρουτάλ αστυνομικού που καλείται να διαλευκάνει εγκλήματα, βρίσκεται ένας ψυχίατρος.

Ο Μάικλ Γκρέι, μια αινιγματική μορφή, χρησιμοποιείται από τον συγγραφέα ως το μέσο για να δημιουργηθεί μια λογοτεχνική προσωπικότητα, που με γνώμονα το επάγγελμα του, καλείται να διεισδύσει στον εσωτερικό κόσμο των υπόπτων, ώστε να αποδείξει την ενοχή ή την αθωότητα τους. Ο δημιουργός τοποθετεί τον Γκρέι σε τέσσερα διαφορετικά βιβλία. Ένα εξ αυτών είναι "Ο ΦΟΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝ ΕΪΒΕΡΙ".

Ένα αμιγώς αστυνομικό έργο με έντονο σασπένς και γρήγορη κινηματογραφική πλοκή, που μεταφέρει τον αναγνώστη με αριστοτεχνικό τρόπο στην ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται και τα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια, οι αμφιβολίες για τον πραγματικό ένοχο ταλανίζουν όσους έχουν κληθεί να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Κεντρικός ήρωας αυτής της ιστορίας είναι ο Έντι Γιούνταλ. Ένας ανήλικος νεαρός που παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά κατ' εξακολούθηση και εμφανίζει έντονες εξάρσεις θυμού και επιθετικότητας. Κατηγορείται για τη δολοφονία της Έιβερι και παρόλη την άρνηση της ενοχής του κανείς δεν φαίνεται να τον πιστεύει. Για το αν θα δικαστεί ως ενήλικας ή όχι, γεγονός που θα διαφοροποιήσει την ποινή του, είναι υπεύθυνος ο διάσημος ψυχαναλυτής.

Ένα ανελέητο κυνηγητό με τον χρόνο ξεκινά και το ένστικτο αρχικά, είναι ο μόνος σύμμαχος του Γκρέι. Όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. 

Ποια είναι πραγματικά η σαγηνευτική Αν; Με ποιον τρόπο συνδέονται τόσοι άνθρωποι μεταξύ τους; Ποιο το κίνητρο των δολοφονιών; Αν είστε λάτρεις του συγκεκριμένου είδους λογοτεχνίας, αυτό το μυθιστόρημα θα σας ικανοποιήσει!!!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου