Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ: ΣΟΝΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ


Το πρώτο σας βιβλίο με τίτλο "Μη με ξεχάσεις σ' αγαπώ" εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Αέναον. Ποια ήταν τα συναισθήματα σας όταν είδατε το πρώτο έργο σας έντυπο; Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για την πλοκή και τους ήρωες του;

Η αλήθεια είναι πως η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Για μερικά λεπτά αδυνατούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Το μη με ξεχάσεις σ’ αγαπώ είναι μία ιστορία γεμάτη έρωτα και μυστήριο, το οποίο και θα συναντήσουμε από την πρώτη κιόλας σελίδα. Όλα ξεκινούν όταν η πρωταγωνίστρια, η Τζες, ξυπνάει στη μέση της νύχτας και βρίσκει έναν άγνωστο, γοητευτικό άντρα στο σαλόνι της να απολαμβάνει το ποτό του. Ποιος είναι; πως μπήκε στο σπίτι της; Και πως είναι δυνατόν να γνωρίζει τόσα πολλά για εκείνη, όταν εκείνη δεν ξέρει τίποτε για αυτόν; Στην αρχή θα πιστέψει πως είναι όνειρο, όμως σύντομα όλα ανατρέπονται και στη ζωή της έρχονται τα πάνω κάτω… Εύχομαι όποιος αποφασίσει να λύσει το μυστήριο, να το απολαύσει όσο εγώ, όταν το έγραφα.


Υπήρξε κάποιος ήρωας που του είχατε "αδυναμία"; Κάποιος που σας δυσκόλεψε;

Δεν μπορώ να πω πως κάποιος  από τους χαρακτήρες με δυσκόλεψε, όμως πρέπει να παραδεχτώ πως υπήρξαν ήρωες που με τις πράξεις τους με έκαναν να αναλογιστώ και να αναθεωρήσω ορισμένες απόψεις μου. Μια μικρή αδυναμία υπήρξε εξ αρχής προς τον Τζέιμς, τον κεντρικό αντρικό χαρακτήρα του βιβλίου, όμως είναι κάτι που… προσπαθώ να κρατάω κρυφό, από τους άλλους ήρωες.


Πώς μπήκε στη ζωή σας η συγγραφή;

Η συγγραφή ήταν κάτι που ανέκαθεν αγαπούσα και μάλιστα οι πρώτες μου μικρές ιστορίες δημιουργήθηκαν από την παιδική ακόμη ηλικία. Το μεγάλο βήμα όμως έγινε σε μία κομβική στιγμή της ζωής μου, κατά την οποία επιθυμούσα διακαώς να “ταξιδέψω”. Η συγγραφή άλλωστε, ήταν για εμένα συνυφασμένη από την αρχή με τη λέξη “ταξίδι”. Όχι μόνο στα μέρη που περιγράφω αλλά κυρίως ταξίδι μέσα σε ανθρώπους, ψυχές και καταστάσεις. Έτσι έπιασα το στυλό και όλα άρχισαν…


Ξεκινήσατε να μοιράζεστε κάποιες σκέψεις σας μέσα από το Wattpad. Ποια ήταν τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του; Θα προτείνατε σε έναν νέο συγγραφέα να ξεκινήσει μέσα από αυτό;

Πράγματι, οι πρώτες μου ιστορίες δημοσιεύτηκαν στο Wattpad και αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν μετανιώνω. Αντιθέτως είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που ξεκίνησα με αυτό τον τρόπο μιας και η εφαρμογή αυτή θεωρώ πως έχει πολλά περισσότερα να δώσει, παρά να κερδίσει. Μέσα από το Wattpad γνώρισα ανθρώπους που έγιναν φίλοι μου, αναγνώστες που με στήριξαν και αγκάλιασαν τις ιστορίες μου, ενώ πήρα μαθήματα που ίσως να μην είχα καταφέρει ακόμη να διδαχτώ. Ναι θα πρότεινα σε κάποιο νέο συγγραφέα να ξεκινήσει μέσα από το Wattpad, μιας και είμαι σίγουρη πως πρόκειται να βιώσει αρκετές συγκινήσεις μέσα από αυτό.


Έχετε ξεκινήσει το επόμενο βιβλίο σας; Θα θέλατε να μας πείτε κάτι για αυτό;

Μάλιστα το έχω ξεκινήσει. Είναι ένα κοινωνικό βιβλίο αρκετά διαφορετικό από το “Μη με ξεχάσεις σ’ αγαπώ”. Είναι κοινωνικό και πραγματεύεται τις ζωές των πέντε κεντρικών ηρώων του, οι οποίες μέσα από τον έρωτα, μας αποδεικνύουν ένα πράγμα : “Τα εγκλήματα όσο… απαραίτητα και όμορφα αν είναι, ποτέ δεν φέρνουν την ευτυχία”.

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής ενός βιβλίου, υπάρχουν άτομα που τους δίνετε να το διαβάσουν; Δέχεστε παρεμβάσεις;

Ναι υπάρχουν συγκεκριμένοι φίλοι που τους εμπιστεύομαι και ακούω τη γνώμη τους. Παρεμβάσεις ίσως όχι τόσο, όμως δέχομαι με χαρά συμβουλές που στοχεύουν πάντοτε σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.


Όταν ξεκινάτε να γράφετε ξέρετε εξαρχής την πορεία της ιστορίας; Αν ναι, υπάρχει περίπτωση να αλλάξει;

Έχω πάντοτε κάποιο πλάνο στο μυαλό μου, όμως θεωρώ πως η πιο αληθινή γραφή δημιουργείται την ίδια στιγμή της συγγραφής. Νιώθω και γράφω.


Είστε κι εσείς αναγνώστρια; Ποιο είναι το βιβλίο που διαβάσατε τελευταία και σας άρεσε τόσο που θα το προτείνατε στους φίλους μας;

Το τελευταίο βιβλίο που διάβασα ήταν της Νεκταρίας Μαρκάκη, το “Για να μη ξεχνάς” από τις εκδόσεις Αέναον. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο με δυνατούς χαρακτήρες, που τολμά να θίξει το ευαίσθητο θέμα της ενδοοικογενειακής βίας αγγίζοντας εύκολα τις ψυχές μας.

Ποια φράση σας αντιπροσωπεύει;

Αν δεν καταφέρεις να βρεις τον παράδεισο, μπορείς πάντοτε να “γράψεις” έναν.

Τι δεν μπορείτε να συγχωρήσετε στους άλλους;

Δεν υπάρχει τίποτε που να συγχωρώ ή μη. Απλώς η αγάπη, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός είναι πράγματα που κερδίζονται και δεν εξαναγκάζονται. Προτιμώ να απομακρύνομαι και να μην κρατάω κακία σε κανένα.

Σας ευχαριστώ θερμά για την όμορφη συζήτηση μας! Τι θα θέλατε να πείτε στους φίλους μας για το τέλος;

Σας ευχαριστώ κι εγώ πολύ κυρία Λία Παναγιωτίδου για την όμορφη συνέντευξη αλλά και για τη φιλοξενία σας στο blog σας. Θα ήθελα να πω σε όλους να μη σταματήσουν ποτέ να ελπίζουν και να ονειρεύονται. Άλλωστε τα πράγματα που κουβαλάμε στη ψυχή μας είναι εκείνα που βλέπουμε ό,τι και να κοιτάξουμε. Τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι συνήθως... λεπτομέρειες!


Το πρώτο βιβλίο της κυρίας Αλεξίου "Μη με ξεχάσεις σ' αγαπώ", κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ. 


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Σόνια Αλεξίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε Νοσηλευτική στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ενώ ασχολήθηκε παράλληλα και με τον τομέα της γραφιστικής. Εργάστηκε για ένα διάστημα ως νοσηλεύτρια, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως υπάλληλος τροφοδοσίας στη Σ.Σ.Α.Σ.(Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων).
Παράλληλα, ασχολείται, ως αυτοαπασχολούμενη, με την τέχνη της γραφιστικής επεξεργασίας. Είναι παντρεμένη, έχει ένα παιδί και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύει να περνάει χρόνο με την οικογένειά της, ενώ πιστεύει πως η μεγάλη αγάπη της, η λογοτεχνία, την οδήγησε τελικά στη συγγραφή, που είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου