Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΝΟΡΑ ΠΥΛΟΡΩΦ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η Θεσσαλονικιά συγγραφέας Νόρα Πυλόρωφ, υπογράφει το νέο της βιβλίο ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο έργο, με υπέροχη μα και συνάμα σκληρή ιστορία. Οι χαρακτήρες των ηρώων είναι τέλεια δομημένοι και οι προσωπικές ιστορίες τους γροθιά στο στομάχι. Με τη γλαφυρότητα της γραφής της και την άψογη χρήση της ελληνικής γλώσσας, μας κάνει συνοδοιπόρους σε ένα ταξίδι στον χρόνο, στο παρόν και στο παρελθόν των ηρώων. Άνθρωποι στιγματισμένοι από τα γεννοφάσκια τους, με ένα ριζικό σκοτεινό, ύστερα από ένα παιχνίδι της μοίρας θα ακολουθήσουν κοινή διαδρομή. Θα πορευθούν σε δρόμους δύσβατους, έχοντας στο πλάι τους φίλους και εχθρούς. Θα παίξουν καθοριστικό ρόλο ο ένας στη ζωή του άλλου, τις δεκαετίες που θα ακολουθήσουν.
Πέντε άνθρωποι επιβιβάζονται σε ένα τρένο με προορισμό τη Γερμανία. Πέντε ψυχές τελείως διαφορετικές,
όμως όλες γεμάτες πληγές. Αντιφατικοί χαρακτήρες που σηκώνουν στους ώμους τους το φορτίο της ζωής. Η αντιπάθεια που νοιώθουν ο ένας για τον άλλον είναι διάχυτη από την πρώτη στιγμή. Τη μουντή και βουβή ατμόσφαιρα έρχεται να διακόψει η εμφάνιση μιας έκτης ύπαρξης. Μια ξανθιά γοητευτική νεαρή κοπέλα, που θα ταράξει τα νερά. Βρίσκοντας το αδύνατο σημείο του καθενός, προσπαθεί να τους φέρει στα όρια τους. Δημιουργούνται αρνητικά συναισθήματα από όλους προς το πρόσωπο της. Ώσπου εκεί, στο μέσο της διαδρομής, σ' ένα χιτσκοκικό σκηνικό, μία βλάβη αναγκάζει την αμαξοστοιχία να μείνει ακινητοποιημένη. Τα όσα θα ακολουθήσουν δεν θα μπορούσε να τα προβλέψει ούτε η πιο νοσηρή φαντασία.
Το μυστικό που θα ενώσει αυτούς τους ταξιδιώτες θα είναι η απαρχή ενός ντόμινου γεμάτου μυστήρια, ενοχές και κρίματα. Τι ρόλο θα παίξει η Νέμεσις σε όλα αυτά; 

Ένα βιβλίο που με συνεπήρε με τις αλήθειες του και με γοήτευσε με την αφήγηση του. Αξίζει να διαβαστεί από όλους!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

 Πέντε επιβάτες στο κουπέ ενός τρένου σ’ ένα ταξίδι του χαμού. Και η έκτη επιβάτιδα, η πέτρα του σκανδάλου, το φιτίλι που βάζει φωτιά. Το ανοίκειο συντελείται εκεί μπροστά στα μάτια τους και θα τους σημαδέψει μια ολόκληρη ζωή.
«Το τελευταίο πράγμα που αποτύπωσαν τα μάτια μου σαν στιγμή απολιθωμένη, σαν πίνακας που δεν άλλαξε όλες τις δεκαετίες που πέρασαν, είναι τα πρόσωπά σας πίσω από το κλειστό τζάμι∙ απαθή, αμέτοχα, αδιάφορα. Ουρλιάζω και δεν ακούω τη φωνή μου. Ούτε κι εσείς. Αλλά εσείς βλέπετε. Κι εγώ βλέπω εσάς να παρακολουθείτε το ανόσιο δράμα που παίζεται πάνω στα στραπατσαρισμένα ηλιοτρόπια. Το σφραγίσατε το τζάμι, αγαπητοί μου τοτινοί συνταξιδιώτες. Το σφράγισε η αδιαφορία σας. »Από τότε ζείτε μ’ αυτή την εικόνα. Τη φέρνατε καμιά φορά στο μυαλό σας; Ή την απωθήσατε; Όμως το ασυνείδητο, κυρίες και κύριοι, δεν έχει χρόνους, ενεστώτα, παρατατικό, μέλλοντα. Έχει μόνο εικόνες. Και ενοχές. Που φυτρώνουν ξανά και ξανά, όσο κι αν τις ξεριζώνουμε. Κάθονται εκεί υπομονετικά και περιμένουν την ώρα τους…»
Οι ζωές των έξι ηρώων χαρτογραφούνται από μοναξιά και έρωτες, από επαγγελματικά αδιέξοδα και οικογενειακά μυστικά. Με ρυθμό που όλο και επιταχύνεται, απογυμνώνονται και οδηγούνται στην τελική δραματική σύγκρουση, όπου το μαχαίρι χώνεται βαθιά κι ο καθένας θα πληρώσει για το μερτικό του στο φταίξιμο.
Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη σε εποχές ταραγμένες, από τις εκτοπίσεις των Εβραίων και το Άουσβιτς μέχρι τη θαμπή, κουρασμένη Ελλάδα του σήμερα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου