Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΤΟ ΘΑΥΜΑ EMMA DONOGHUE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μετά από το παγκόσμιο best seller ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, η συγγραφέας επανέρχεται με το τελευταίο της βιβλίο ΤΟ ΘΑΥΜΑ. Ένα μυθιστόρημα με εντελώς διαφορετικό ύφος από το προηγούμενο. Η ικανότητα της Donoghue να αλλάζει συγγραφικό πρόσωπο από το ένα έργο στο άλλο, με τέτοια επιτυχία, είναι καταπληκτική!
Το θαύμα είναι μια ιστορία εποχής που εκτυλίσσεται στον 19ο αιώνα. Σε ένα ιρλανδικό χωριό, σε μια θρησκόληπτη κοινωνία όπου οι δεισιδαιμονίες και οι προλήψεις κυριαρχούν, ζει ένα εντεκάχρονο κορίτσι η Άννα. Πρόκειται για το δεύτερο παιδί μιας φτωχής οικογένειας. Έτσι, ενώ ζούσε μια φυσιολογική ζωή, πριν από τέσσερις μήνες αποφασίζει να σταματήσει να λαμβάνει οποιαδήποτε τροφή. Είναι αφύσικο το πώς έχει καταφέρει να επιβιώσει νηστική μετά από τόσο καιρό, για αυτό οι τοπικοί άρχοντες και η εκκλησία προσλαμβάνουν δύο γυναίκες για την παρακολούθηση της επί εικοσιτετραώρου βάσεως. Μια νοσοκόμα με μεγάλη εμπειρία και μια μοναχή λοιπόν, έχουν αναλάβει αυτό τον ρόλο. Αποστολή τους είναι να εξακριβώσουν αν πρόκειται για απάτη ή αν όντως η Άννα έχει την ευλογία του Κυρίου. Ήδη η ιστορία της έχει γίνει γνωστή ανά τον κόσμο και πολλοί άνθρωποι την επισκέπτονται αντιμετωπίζοντας την ως αγία, για να πάρουν την ευχή της ή έστω μόνο να την αγγίξουν.
Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, η Λιμπ -πρόκειται για τη νοσοκόμα- δένεται με το κορίτσι και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει αυτή την παραφροσύνη που θα την οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο. Σύμμαχος της είναι ένας δημοσιογράφος που προσπαθεί να ξεσκεπάσει την απάτη και να δημοσιοποιήσει τα όσα φριχτά γίνονται εναντίον αυτού του κοριτσιού.
Πρόκειται για μια μαγευτική ιστορία, με πρωτότυπη πλοκή, όπου ο αναγνώστης καθηλώνεται από τα δρώμενα. Μέχρι και την τελευταία στιγμή τείνει και αυτός να πιστέψει στην αγιοποίηση της Άννα. Η δύναμη και η αυταπάρνηση αυτού του παιδιού καθώς και η μεγάλη αγάπη και αφοσίωση της προς τον Κύριο, προκαλεί συγκίνηση. Σιγά σιγά παρακολουθούμε να φθίνει μια αγαπητή ύπαρξη, ένας μικρός άγγελος. Κανένας δεν δείχνει να το συμπονά, όλοι εθελοτυφλούν, αδιαφορούν, ή έχουν παρωπίδες. Τα μυστικά που θα φανερωθούν μας καθηλώνουν και μας γεμίζουν ντροπή. Το αν θα επέλθει η κάθαρση και αν σύμφωνα με τα πιστεύω της Άννα, μετά τον Γολγοθά θα ακολουθήσει η Ανάσταση, σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το ανακαλύψετε! 


Μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Μέσα του 19ου αιώνα. Σ’ ένα µικρό ιρλανδικό χωριό, ένα εντεκάχρονο κορίτσι επιβιώνει επί µήνες χωρίς φαγητό. Θαύµα; Ιατρικό φαινόµενο; Ή µήπως θρασύτατη απάτη; Μια νοσοκόμα, εκπαιδευµένη στην Κριµαία πλάι στη Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ και περήφανη γι’ αυτό, προσλαµβάνεται για να παρακολουθεί το παιδί. Περιηγητές συρρέουν για να το αγγίξουν. Ένας δηµοσιογράφος φτάνει από το Δουβλίνο για να καλύψει το γεγονός. Όµως το παιδί σιγά σιγά φθίνει. Αναστατωµένη από το ενδεχόµενο του θανάτου του µικρού κοριτσιού, µε µόνο της συµπαραστάτη τον δηµοσιογράφο, η νοσοκόµα θα αντιστρατευτεί τις προλήψεις, τις δεισιδαιµονίες και τη θρησκευτική υστερία µιας ολόκληρης κοινότητας, και θα προσπαθήσει να αποτρέψει τις ολέθριες συνέπειες ενός τροµερού µυστικού.
Συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ, ολοζώντανο µυθιστόρηµα εποχής και συνάµα φλογερή ερωτική ιστορία,
το βιβλίο εξερευνά µε ευαισθησία και τόλµη τη φύση της πίστης, της εµπιστοσύνης και της αγάπης.

Σπαρακτικό και κρυστάλλινα υπερβατικό. New York Times

Ένας µύθος απέριττος και ανησυχητικός όσο το σώµα της 'Aννας που φθίνει προς την ανυπαρξία. Η Donoghue µάς κρατά καθηλωµένους. Chicago Τribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου