Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΔΕΡΦΗ LOUISE JENSEN ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Το πρώτο βιβλίο της Louise Jensen, Η ΑΔΕΡΦΗ, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ με σαφείς κοινωνικές προεκτάσεις, αφού πολλές φορές η δομή μιας οικογένειας, τα μέλη που την απαρτίζουν και κατ' επέκταση το προσωπικό μας παρελθόν, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μετέπειτα εξέλιξη μας και εν δυνάμει τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας.
Η Γκρέις και η Τσάρλι, η καθεμία με τα δικά της ψυχολογικά και οικογενειακά τραύματα, γνωρίζονται σε νεαρή ηλικία και αναπτύσσουν μία φιλία, από αυτές που τις χαρακτηρίζει κανείς ως σχέσεις ζωής. Προσφέρουν η μία στην άλλη την αγάπη που έχουν στερηθεί, δημιουργώντας για αυτές έναν κόσμο παρήγορο, με έντονους δεσμούς και σχέσεις. Με το πέρασμα των χρόνων όμως, γκρίζα σύννεφα έρχονται να επισκιάσουν την ευτυχία τους.
Η Γκρέις δέχεται απειλητικά μηνύματα, με άγνωστη αιτία και αποστολέα, ενώ η Τσάρλι εγκαταλείπει ξαφνικά τον τόπο τους και τα αγαπημένα της πρόσωπα, χωρίς καμία εξήγηση. Το μόνο που έχει πει στην Γκρέις στην τελευταία τους συνάντηση, είναι μία συγγνώμη και πως λυπάται για όλα. Η επανεμφάνιση της μετά από χρόνια συνδέεται και με τον τραγικό και αιφνίδιο θάνατο της, γεγονός που ρίχνει την Γκρέις σε κατάθλιψη. 

Η χρονική εναλλαγή στο τότε και στο τώρα συναρμολογεί με αργό αλλά ελκυστικό τρόπο τη ροή των εξελίξεων. Λίγο καιρό μετά τον θάνατο της Τσάρλι, εμφανίζεται μια μυστηριώδης κοπέλα η Άννα, που ισχυρίζεται πως είναι ετεροθαλής αδερφή της. Με μεγάλη μαεστρία παρεισφρέει στην καθημερινότητα της Γκρέις, εγκαθίσταται στο σπίτι της και ελέγχει τη ζωή της. Μέρα με τη μέρα η Γκρέις ανακαλύπτει πως τα κίνητρα της Άννας δεν είναι τόσο αθώα, και πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.
Σαν ντόμινο ο μικρόκοσμος της καταστρέφεται και πρέπει να σταματήσει τον υπαίτιο. Ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο της Άννα; Ποια η τραγικότητα της ιστορίας της; Η Τσάρλι με τα τελευταία της λόγια μήπως ήθελε να προειδοποιήσει την Γκρέις πως έχει προδώσει τη φιλία τους;
Ένα ενδιαφέρον συγγραφικό εγχείρημα με γρήγορη ροή. 


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ένα ψυχολογικό θρίλερ με εκπληκτικές ανατροπές
Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σώσει την Τσάρλι... Ή μήπως μπορούσε;
Η Γκρέις, μετά τον θάνατο της καλύτερής της φίλης, της Τσάρλι, έχει αλλάξει. Τη βασανίζουν τα λόγια της Τσάρλι στην τελευταία τους συνάντηση και, σε μια προσπάθεια να βρει απαντήσεις, ανοίγει το παλιό κουτί των αναμνήσεων που είχαν οι δυο τους. Γρήγορα συνειδητοποιεί ότι υπήρχαν πολλά πράγματα που δε γνώριζε για τη φίλη της κι έτσι αρχίζει να αναζητά τον πατέρα της Τσάρλι. Στην πορεία αναζήτησης, εμφανίζεται μια κοπέλα με το όνομα Άννα, ισχυριζόμενη ότι είναι η αδερφή της φίλης της. Σύντομα η Άννα εγκαθίσταται στο σπίτι της Γκρέις και του φίλου της, Νταν.
Κάτι όμως δεν πάει καλά. Εξαφανίζονται πράγματα, ο Νταν συμπεριφέρεται περίεργα και η Γκρέις είναι πεπεισμένη ότι κάποιος την παρακολουθεί. Είναι όλα αυτά απλά στη φαντασία της; Ή όσο η Γκρέις πλησιάζει στην ανακάλυψη της αλήθειας για την Τσάρλι και την Άννα, πλησιάζει και σε κίνδυνο;
«Άννα, είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Λύσε με για να μπορέσουμε να συζητήσουμε».
«Ευχαρίστως». Η Άννα βάζει το χέρι της στην τσέπη του σορτς, βγάζει ένα ασημί κλειδί και το κουνάει μπροστά μου. «Αμέσως μόλις ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Κάναμε κακή αρχή, όμως εγώ θέλω να είμαστε φίλες, Γκρέις. Μη σου πω αδερφές. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντικό πράγμα, δε συμφωνείς;»
«Ναι. Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή. Να γίνουμε φίλες. Απλώς λύσε με».
«Δεν μπορώ ακόμα».
«Μπορείς. Δεν έγινε τίποτα φοβερό...»
«Το θέμα είναι ότι μου έκλεψες τη ζωή».
«Μα δεν...»
«Κανονικά εγώ έπρεπε να μεγαλώσω μαζί με την Τσάρλι, όχι εσύ. Εγώ!» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου