Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

Στο νέο της βιβλίο με τίτλο ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ, η Ειρήνη Βαρδάκη υφαίνει μια τραγωδία όμοια με αρχαία, με φόντο τα υπέροχα τοπία της Κρήτης. Με τη γνώριμη -από ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ- τακτική της, η συγγραφέας μας παρουσιάζει εναλλάξ τις σκέψεις όλων των ηρώων της και καταφέρνει να κρατάει τον αναγνώστη "διψασμένο" για το τι θα γίνει παρακάτω. Είναι τόσο έντονες οι σκηνές που μας παρουσιάζει με την έντεχνα λυρική γραφή της, που ο αναγνώστης νομίζει πως βρίσκεται μπροστά σε μια θεατρική σκηνή και παρακολουθεί πετυχημένη παράσταση.
Κεντρική ηρωίδα της είναι η Άννα, που μετά από ένα απεχθές συμβάν βλέπει τη ζωή της να αλλάζει όσο δεν είχε φανταστεί! Γύρω της, τέσσερα πρόσωπα: ο σύζυγος της Μάρκος, η καλύτερη της φίλη Έλλη, ο εραστής της Δημήτρης και ο αστυνόμος Λαέρτης. Ο πανέξυπνος αστυνόμος Λαέρτης που, με βοηθούς τους δύο πιστούς συναδέρφους του, θα βρεθεί ανάμεσα σε όλους αυτούς και θα πρέπει να ερευνήσει μια ιδιαίτερα ειδεχθή υπόθεση. Θα παλέψει για να βρει τον δράστη του τόσο μεγάλου κακού και τα στοιχεία με το ένστικτο του θα συγκρουστούν πολλές φορές μέχρι να το καταφέρει! Ή μήπως όχι; Θα μπορέσει να δικαιώσει την Άννα ή η Άτη, η πρωτόγνωρη καταιγίδα που πλήττει το νησί, θα καταφέρει να θολώσει τη ματιά του;
Όπως συνέβη και με το προηγούμενο βιβλίο της, έτσι και το νέο μυθιστόρημα ξεκίνησα να το διαβάζω εντελώς ξαφνικά, χωρίς να το έχω προγραμματίσει -όπως κάνω συνήθως- μια βραδιά που ένιωθα ότι δεν έχω όρεξη για διάβασμα... Και είναι από τα βιβλία που όχι μόνο σου φέρνουν πίσω τη χαρά του διαβάσματος αλλά -όπως έγραψα και παραπάνω- σε κάνουν να μη θες να σταματήσεις την ανάγνωση! Προσωπικά θεωρώ πως η γραφή της κυρίας Βαρδάκη είχε ελάχιστη βελτίωση, καθώς από ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ ακόμη είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά άρτια πένα. Συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο και στο ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ, μόνο που γίνεται εντονότερα λογοτεχνική! Πρόκειται για ένα από τα τρία καλύτερα βιβλία που διάβασα φέτος. Συγχαρητήρια!!!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου