Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΒΡΟΧΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΠΡΑΝΤΖΙΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Με τον τίτλο του νέου μυθιστορήματος του, ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΩΡΕΣ ΒΡΟΧΗΣ, ο Πασχάλης Πράντζιος επιδιώκει να κατανοήσουμε τη διαφορά ανάμεσα στο ηθικό και το ανήθικο, στο νόμιμο και στο παράνομο, καθώς και τη σχετικότητα των εννοιών αυτών. 
Μέσα από μια απαγορευμένη αγάπη, μιαρή για τα κοινωνικά στερεότυπα, προβάλλεται το πάθος και η άνευ ορίων παράδοση των συναισθημάτων των ηρώων. Το πάθος που υπερβαίνει τη λογική, ο έρωτας που κυριεύει νου και ψυχή, οδηγώντας τα υποψήφια θύματα του σε δρόμους δίχως επιστροφή, όπου πολλές φορές η ανηφόρα που καλούνται να διασχίσουν είναι μεγάλη και κατακλύζει την καρδιά των δύο ηρώων του, του Ιππόλυτου και της Φαίδρας. Ο συγγραφέας, επηρεασμένος από αυτόν τον πανάρχαιο μύθο, εμπνεύστηκε αυτό το ανάγνωσμα παραθέτοντας τις δικές του σκέψεις, προσθέτοντας τη δική του πινελιά σε μια διαφορετική εκδοχή του.
Στα νεανικά της χρόνια, η Φαίδρα θα γνωρίσει τον έρωτα για τριάντα έξι ώρες... Τα χρόνια περνάνε και η ίδια έχοντας έρθει σε τέλμα, τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά της, δέχεται ένα μοιραίο τηλεφώνημα. Από εκείνη τη στιγμή η ζωή της θα ανατραπεί, οι ισορροπίες μέσα της θα αλλάξουν και ο πειρασμός θα της χτυπήσει την πόρτα.
Στον αντίποδα ο Ιππόλυτος, όπου το πάθος του μέχρι εκείνη τη στιγμή είναι η μουσική, θα ερωτευτεί μια φωνή και για αυτήν θα είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα. Μπορεί ένας τέτοιος έρωτας να ευοδώσει; Και οι παράπλευρες απώλειες πόσο μπορούν να σταματήσουν τη φωτιά που εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα;
Ένα αισθηματικό μυθιστόρημα, που ενώ δεν το διακρίνει κάποια πρωτοτυπία στην πλοκή, εντούτοις ο συγγραφέας χειρίζεται τη γλώσσα με εξαιρετικό τρόπο όταν αναλύει συναισθήματα και καταστάσεις που σε κάνει να χαθείς μέσα της. Το ψυχογράφημα των ηρώων αποδίδεται έντεχνα!!! 


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου