Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ - ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

 Φωνές από την άβυσσο – η άποψή μου

Μετά από πολύ καιρό, έπιασα στα χέρια μου ένα βιβλίο που με ενθουσίασε! Οι φωνές από την άβυσσο, που σε ακολουθούν παντού, όπου κι αν πας, όπου κι αν είσαι, που δε θα σε αφήσουν να ησυχάσεις μέχρι να φτάσεις στην άκρη του νήματος, στην τελευταία γραμμή του βιβλίου, όπου έρχεται και η λύση του μυστηρίου, αλλά και η ολοκλήρωση του πεπρωμένου του ήρωα! 

Ένα βιβλίο που ρέει αβίαστα και γρήγορα, με σταθερά πολύ καλή ποιότητα γραφής, με τα 99 μικρά κεφάλαια του, που σου επιτρέπουν να κάνεις διαλείμματα. Παραδόξως όμως, δε θέλεις να τα κάνεις, επιθυμείς να διαβάσεις λίγο ακόμη, κι ακόμη λίγο, ώσπου βρίσκεσαι να διαβάζεις ώρες χωρίς να βαρεθείς. Το εξίσου εντυπωσιακό είναι ο τρόπος που πολλές φράσεις είναι διαμορφωμένες στις σελίδες του βιβλίου, ώστε να δίνουν μια οπτική αντίληψη της αίσθησης της εκάστοτε φράσης, κάτι που καθιστά το αφήγημα ακόμη πιο παραστατικό, και βυθίζει αναπόφευκτα τον αναγνώστη στην ανατριχιαστική αίσθηση της κάθε στιγμής.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο η δυναμική της ιστορίας και η πλοκή, το αναπόδραστο του πεπρωμένου και η πρωτοποριακή μορφοποίηση του κειμένου καθιστούν τον αναγνώστη δέσμιο της Διώνης, σε απόλυτη ταύτιση με τον πρωταγωνιστή. Για τους λάτρεις του είδους, αλλά ακόμη και για αυτούς που δεν προτιμούν το μυθιστόρημα φαντασίας/αγωνίας/μυστηρίου, είναι μια μοναδική επιλογή, μια εμπειρία που δύσκολα ξεχνιέται.

Πολλά συγχαρητήρια στο συγγραφέα Μάριο Δημητριάδη και στον εκδοτικό οίκο Bell για την πολύ ωραία δουλειά. Ανυπομονούμε για τις επόμενες διηγηματικές εμπειρίες που σίγουρα έχει να μας προσφέρει και να μας ταξιδέψει σε άγνωστα μονοπάτια.

Nikos Patsarikas


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου