Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Μετά από αρκετά χρόνια αναγνωστικής αποχής από τα βιβλία της κυρίας Ζαΐρη γιατί ένιωθα πως πλέον δεν είμαι αυτού του είδους, έχοντας όμως στα πολύ αγαπημένα μου κάποια βιβλία της όπως τα "Αγαπώ θα πει χάνομαι" και "Κόκκινο κοράλλι", μου έκανε κλικ από την πρώτη στιγμή που διάβασα το οπισθόφυλλο το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο "ΤΙΡΚΟΥΑΖ".
Η συγγραφέας με την τρυφερή γραφή της, αυτή που δεν λείπει σε κανένα της βιβλίο και αντικατοπτρίζει και τον χαρακτήρα της, μας μιλάει για τρεις γυναίκες που η μοίρα τις έκανε αδερφές. Τρεις εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. 

Η Κλέλια, δυναμική γιατί οι καταστάσεις την ανάγκασαν να γίνει έτσι, παίρνει τη ζωή στα χέρια της από νωρίς, ψάχνει την αγάπη αλλά και την ανεξαρτησία της, νιώθει την ανάγκη να είναι ελεύθερη από δεσμά και υποχρεώσεις άλλων. Ταξιδεύει μέχρι την άλλη μεριά της γης, εδώ η συγγραφέας μας χαρίζει ένα φανταστικό ταξίδι στην Καραϊβική μέσα από τις περιγραφές της(κάτι που ειδικά αυτό το καλοκαίρι το είχα μεγάλη ανάγκη) και εκεί γνωρίζει έναν μυστηριώδη άνδρα, τον Στέφανο, που θα την εντυπωσιάσει αλλά και θα τη φέρει σε σημείο καμπής στη ζωή της!
Η Ερατώ, δύστροπη γιατί φοβάται να δείχνει τα συναισθήματα της. Μαθαίνει σε τρυφερή ηλικία μια αλήθεια που τη συγκλονίζει. Αναζητάει πάντα κάποιον για να στηρίξει τη ζωή και τα όνειρα της αφού δεν έχει μάθει να αγαπάει τον εαυτό της η ίδια. Σε ένα κρίσιμο σημείο μπαίνει στη ζωή της ο Στέφανος και τη σαρώνει!
Και η μικρότερη, η Μάιρα. Ντελικάτη, σαν μια μικρή νεράιδα, σαν από άλλο κόσμο φτιαγμένη. Από τότε που θυμάται τον εαυτό της έχει κάποιες ιδιαιτερότητες, χάρισμα αλλά και κατάρα αφού πολλοί την θεωρούν αλλοπαρμένη και την αποφεύγουν. Προτιμάει τη φύση και τα λουλούδια της από τους ανθρώπους. Ένα κορίτσι γεμάτο από ενσυναίσθηση. Ο Στέφανος μπαίνει στη ζωή της με τον πιο άσχημο τρόπο!
Πώς θα τελειώσει η ιστορία τους; Θα αφήσουν τα προβλήματα της μεταξύ τους σχέσης, οι τρεις αδερφές, πίσω για να γιατρέψουν τις πληγές τους ή θα κάνουν τα ίδια λάθη; Θα βρουν επιτέλους το αντίδοτο του μίσους που θα τους θρέψει ο Στέφανος, που δεν είναι άλλο από την αγάπη;
Ένα βιβλίο γεμάτο από συναισθήματα, η κυρία Ζαΐρη ξέρει άλλωστε να μεταφέρει τον ψυχικό κόσμο του ήρωα της στον αναγνώστη. Αν αγαπάτε την πένα της διαβάστε το οπωσδήποτε! Θα σας κάνει, όπως έκανε και εμένα, να μη θέλετε να το αφήσετε από τα χέρια σας!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου