Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΑ - ΚΕΙΤ ΜΟΡΤΟΝ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

Με ένα εξώφυλλο γεμάτο χρώματα που μαγνητίζει το βλέμμα, η Κέιτ Μόρτον, μας συστήνει την ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΑ. Ιδιαίτερα αγαπητή σε εμένα  συγγραφέας, επανέρχεται στο χώρο της λογοτεχνίας με ένα ακόμα μυθιστόρημα εποχής. Η ιστορία εξελίσσεται σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους, αφιερώνοντας όμως περισσότερες σελίδες στη σύγχρονη αφήγηση και σε αυτήν του 1862.
Μία νεαρή Αρχειονόμος ανακαλύπτει  ένα χαρτοφύλακα, το περιεχόμενο του οποίου θα σταθεί αφορμή για ένα ταξίδι στο παρελθόν, με σκοπό να πληροφορηθεί την ιστορία των αντικειμένων που την έχουν σαγηνεύσει, δημιουργώντας της μια οικία αίσθηση για την ταυτότητά τους.
Οι κάτοχοι της παλιάς φωτογραφίας και ενός μπλόκ ζωγραφικής, είναι προσωπικότητες που η ιστορία τους έχει στιγματίσει τις επόμενες γενιές και έχει συγκινήσει όσους γνώριζαν την ύπαρξή τους.Ο νεαρός ανερχόμενος ταλαντούχος ζωγράφος, επισκέπτεται μαζί με την αδελφή του και κάποιους φίλους του το νέο του απόκτημα, την 'Επαυλη του Σημυδοδάσους.
Μαζί και η μούσα του, μια αινιγματική κοπέλα, που ο έρωτάς του θα αποτελέσει έμπνευση για τον ίδιο, δίνοντάς του το ερέθισμα να δημιουργήσει υπέροχους πίνακες και σκίτσα.Εκεί στο μαγευτικό τοπίο του Τάμεση όπου όλα φαντάζουν ειδυλλιακά, τη ζωή θα διαδεχτεί ο θάνατος και τη χαρά η απέραντη θλίψη. Η πραγματικότητα είναι τόσο τραγική, όσο και η μοίρα των εμπλεκομένων σε αυτήν.
Τρεις διαφορετικές γενιές άρρηκτα συνδεδεμένες με την 'Επαυλη. Παρατηρητής των ενοίκων της, Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΓΑ, η ύπαρξη της οποίας ακροβατεί πάνω από 150 χρόνια, ανάμεσα σε δύο κόσμους.....
'Ενα άρτιο μυθιστόρημα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, τόσο στη γραφή όσο  και στην εξιστόρηση, από τα έργα της κλασσικής λογοτεχνίας. Το μεταφυσικό στοιχείο είναι καταλυτικό, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μυστηρίου. 'Οσοι είστε λάτρεις του είδους μην αμελήσετε να περιπλανηθείτε  στις σελίδες του!!!!!!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε: εδώ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου