Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ - ΒΑΚΑΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ -ΕΚΔ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η γνωριμία μου με τη συγκεκριμένη συγγραφέα έγινε με το αστυνομικό μυθιστόρημα "219 μέρες βροχής". Αφήνοντάς μου τότε μόνο θετικές εντυπώσεις, δεν δίστασα να πάρω στα χέρια μου το νέο βιβλίο της Αφροδίτης Βακάλη, ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!
Από τις πρώτες του σελίδες νιώθεις  πως έχεις να κάνεις με ένα άρτιο έργο. Η Βακάλη χειρίζεται με εξαιρετικό τρόπο την Ελληνική γλώσσα, πλάθοντας εικόνες και συναισθήματα που η αμεσότητά τους δημιουργεί στους αναγνώστες μια αφηγηματική πληρότητα. 
Βασισμένο εξ ολοκλήρου στην μυθοπλασία, το κοινωνικό αυτό μυθιστόρημα είναι βαθιά συναισθηματικό, οπου η ιστορία του διηγούμενη σαν παραμύθι, μας ταξιδεύει στον κόσμο των ηρώων, κάνοντάς μας ένα μαζί τους. Το χθες και το σήμερα, ένα σήμερα ωστόσο  τόσο μακρινό από το δικό μας, συναντιούνται για να δοθούν απαντήσεις, να λυθούν παρεξηγήσεις, να φανερωθούν μυστικά, να ειπωθούν τα ανείπωτα.
Η μοίρα των πρωταγωνιστών είναι αλληλένδετη και το αποτέλεσμα των πράξεών τους, διακλαδίζεται στην πορεία της ζωής κάθε εμπλεκόμενου.
Ο ερχομός του ξένου στο κατώφλι ενός γνώριμου για εκείνον σπιτιού, είναι η αρχή αυτού του ταξιδιού. Μιας διαδρομής όπου η απόλυτη αγάπη οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή. Τα σημάδια που αφήνει το αγνότερο συναίσθημα όλων στο πρόσωπο μιας κοπέλας, είναι αίνιγμα που ζητάει να λυθεί. Θύματα και θύτες, είναι πρωταγωνιστές και θεατές συνάμα, στον πόνο, στον θάνατο και στην απόγνωση. Κυνηγημένοι από τον ίδιο τους τον εαυτό, τρέχουν να ξεφύγουν από αυτό που στο άκουσμά του, όλοι οι άνθρωποι σκύβουν ευλαβικά το κεφάλι...ΤΟ ΚΙΣΜΕΤ!!!!
Ακόμα πιο ώριμο, ακόμα πιο εθιστικό, ακόμα πιο αξιόλογο, το μυθιστόρημα ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, θα αφήσει και σε εσάς ανεξίτηλα τα σημάδια του!!!! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου