Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ HARMONY VERNA ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που έκανε με το πρώτο της βιβλίο, Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, η Harmony Verna, κάνει την επανεμφάνιση της στο δεύτερο συγγραφικό εγχείρημα, με τίτλο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ.
Περίπου στις αρχές του 1900, συναντάμε τον Άντριου, ένα νεαρό αγόρι που ζει με την οικογένεια του στην Πενσιλβάνια. Ο πατέρας του, όπως και οι περισσότεροι κάτοικοι, είναι ανθρακωρύχος και προσπαθεί να θρέψει την οικογένεια του, βγάζοντας το ψωμί του κάνοντας ένα επικίνδυνο επάγγελμα κάτω από την επιφάνεια της γης. Το όνειρο του Άντριου, όπως και του πατέρα του, είναι να σπουδάσει κτηνίατρος, ώστε να μην έχει κι αυτός τη θλιβερή μοίρα των ανθρακωρύχων. Από το όνειρο αυτό όμως θα τον ξυπνήσει ένας φοβερός εφιάλτης... Σε ένα εργατικό ατύχημα ο πατέρας χάνει τη ζωή του και εκείνος, μετά από παραίνεση της μητέρας του, καλείται να επισκεφθεί τη θεία του Έβελιν Κάιζερ, για να ακολουθήσει τη σταδιοδρομία ενός μαθητευόμενου σιδηροδρομικού υπαλλήλου. Πριν καν όμως ξεκινήσει τη μαθητεία του, ένα τραγικό συμβάν απειλεί τη ζωή του και αλλάζει την πορεία της. Ο Άντριου θα αναγκαστεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, ζώντας με τη νέα του οικογένεια. Θα αφήσουν την πόλη και θα εγκατασταθούν στην επαρχία, για να γίνουν αγρότες. Εκεί θα γνωρίσει το κορίτσι των ονείρων του, που θα του αλλάξει την ψυχολογία και θα ομορφύνει την καθημερινότητά του. Είναι η Λίλι Μόρτον, ένα καλόκαρδο και πρόσχαρο πλάσμα, παρόλο που έχει και η ίδια τους δικούς της δαίμονες μιας και το παρελθόν καταδιώκει τόσο αυτήν όσο και την αδερφή της στιγματίζοντας τις. 

Τα πράγματα για την οικογένεια Κάιζερ δεν είναι ούτε εύκολα, ούτε ειδυλλιακά. Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος είναι πλέον γεγονός και οι ίδιοι λόγω της καταγωγής τους αλλά και του γερμανικού ονόματος τους, αντιμετωπίζουν τον χλευασμό, την περιθωριοποίηση και την καταδίωξη των κατοίκων. Επωμίζονται βάρη και ευθύνες που κάποιοι από αυτούς δεν θα μπορέσουν ποτέ να σηκώσουν και θα οδηγηθούν σε μακάβριες πράξεις. 
Ο αγώνας του Άντριου να στηρίξει τα αγαπημένα του πρόσωπα είναι διαρκής και άνισος. Γίνεται προστάτης και είναι υπεύθυνος για την ευημερία και την ευτυχία τους. 
Πόσο σκληρούς μπορεί να κάνει ο πόλεμος τους ανθρώπους και πόσα όρια και αντοχές έχει η ανθρώπινη ψυχή; Βάλσαμο και γιατρικό στις δύσκολες καταστάσεις είναι πάντα ο έρωτας και η δύναμη της οικογένειας. Μία αγάπη που νικάει τον φόβο, τις προκαταλήψεις, τα θαμμένα μυστικά και όλες τις ανομολόγητες πράξεις. 
Ένα ακόμα δυνατό μυθιστόρημα από τη συγγραφέα, με όμορφη ροή και λόγο, όμορφες περιγραφές και πολλές συγκινήσεις. Γιατί μια μηλιά μπορεί να αντιπροσωπεύει την ελπίδα, τα όνειρα, τη χαρά και ακόμα και αν αυτή κοπεί, πάλι νέες ρίζες θα φανούν και θα κάνουν τα φύλλα της να ανθίσει ξανά!!!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Ένα δυνατό μυθιστόρημα για την αγάπη, τη φύση και τις αντιξοότητες τη ζωής
Το 1914 είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Άντριου Χόουτον: η οικογένειά του, μαζί με εκατοντάδες άλλες, δυσκολεύεται να επιβιώσει στα ανθρακωρυχεία της Πενσιλβάνια και ο Άντριου μοιάζει καταδικασμένος σε μια ζωή κάτω από τη γη, όπως και ο πατέρας του. Το πεπρωμένο του αλλάζει όταν η θεία του, Έβελιν Κάιζερ, και ο γερμανικής καταγωγής άντρας της του εξασφαλίζουν μια θέση μαθητευόμενου στους σιδηροδρόμους. Ωστόσο, την πρώτη μέρα στη δουλειά ο Άντριου τραυματίζεται βαριά σ’ ένα τραγικό δυστύχημα και, μαζί με τους Κάιζερ, αφήνει την πόλη για την επαρχία.
Η ζωή στην επαρχία δεν είναι ειδυλλιακή: η γη αργεί να αποφέρει καρπούς και η αγροικία είναι ετοιμόρροπη. Όμως υπάρχει και κάτι όμορφο: η Λίλι Μόρτον, έξυπνη και ετοιμόλογη, αλλά με τα δικά της μυστικά. Η σχέση των δύο νέων γίνεται το καταφύγιό τους, αλλά τότε ξεσπάει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Κάιζερ, λόγω της γερμανικής τους καταγωγής, γίνονται αμέσως ανεπιθύμητοι…
Η συγγραφέας του best seller Η κόρη της Αυστραλίας μας προσφέρει ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, σκιαγραφώντας γλαφυρά το συγκινητικό πορτρέτο μιας οικογένειας Γερμανών μεταναστών –με τις κακουχίες, τις κατακτήσεις και τα πάθη της– στην αμερικανική επαρχία του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου