Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΤΡΙΑ ΜΑΡΤΖΑΝΟ-ΛΕΣΝΕΒΙΤΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Το μυθιστόρημα ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ προέκυψε από την απόφαση της Αλεξάντρια Αμαρτάνουν-Λέσνεβιτς να γράψει μια βιωματική ιστορία. Πρόκειται για ένα αληθινό μα και συγχρόνως σκληρό αφήγημα.
Απόφοιτος νομικής, ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών της, η ηρωίδα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα πιστεύω της και τα συναισθήματα της. Μια πολυσυζητημένη υπόθεση που απασχολεί την επικαιρότητα είναι η δίκη του Ρίκι Λάνγκλεϊ. Ενός ατόμου που δικάζεται για τρίτη φορά, αντιμετωπίζοντας τη θανατική ποινή. Πρόκειται για έναν παιδόφιλο, που το αρρωστημένο πάθος του για τα μικρά παιδιά τον οδηγεί στη δολοφονία ενός αγοριού. Η Αλεξάντρια, μια ζωή ενάντια στη θανατική ποινή, έρχεται αντιμέτωπη με τον ίδιο της τον εαυτό. Ακούγοντας την απολογία του κατηγορουμένου, αρχίζει να έχει αμφιβολίες για τις μέχρι τότε πεποιθήσεις της και αντιλαμβάνεται πως νιώθει ικανοποίηση στην ιδέα εκτέλεσης της θανατικής ποινής. Η συγκεκριμένη υπόθεση γίνεται αφορμή να ξυπνήσουν δικές της μνήμες, που οδηγούν τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Μας διηγείται την ιστορία της οικογένειας της, τις ιδιαιτερότητες που υπήρχαν σε αυτήν, καθώς και τα άσχημα γεγονότα που τη σημάδεψαν. Η αναδρομή στο παρελθόν είναι οδυνηρή, μα οι παλιοί λογαριασμοί πρέπει να κλείσουν.
Μια προσωπική ιστορία που συγκλονίζει με τις εξομολογήσεις, τις αλήθειες και τα μυστικά που την περιβάλλουν. Η συγγραφέας κάνει μια κατάθεση ψυχής, προσδοκώντας τη λύτρωση. Προσωπικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω την κακοποίηση, και κανένα οικογενειακό backround δεν μπορεί να με κάνει να δω με κατανόηση τον οποιοδήποτε θύτη. Αρνούμαι και δεν θέλω να κατανοήσω το μυαλό παιδόφιλων, βιαστών και κυρίως ατόμων που θεωρούνται και είναι οικογένεια και αγγίζουν την οικογένεια τους!
 
Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ, ΕΝΑ ΑΝΕΙΠΩΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΘΑΜΜΕΝΟ
Πριν η Αλεξάντρια Μαρζάνο-Λέσνεβιτς ξεκινήσει μια καλοκαιρινή πρακτική άσκηση στη Λουιζιάνα, βοηθώντας στην υπεράσπιση ανθρώπων που κατηγορούνται για φόνο, πιστεύει ότι η θέση της είναι ξεκάθαρη. Παιδί δικηγόρων και η ίδια, είναι εναντίον της θανατικής ποινής. Αλλά τη στιγμή που το πρόσωπο του καταδικασμένου δολοφόνου Ρίκι Λάνγκλεϊ εμφανίζεται στην οθόνη καθώς βλέπει μια παλιά κασέτα –τη στιγμή που τον ακούει να μιλάει για τα εγκλήματά του– την κυριεύει η σφοδρή επιθυμία να τον δει να πεθαίνει. Σοκαρισμένη από την αντίδρασή της αυτή αρχίζει να ψάχνει πιο βαθιά την υπόθεση. Κάτι στην ιστορία του δολοφόνου είναι ανησυχητικά, ανεξήγητα οικείο…
Αυτό το πρωτοποριακό, συγκλονιστικό έργο, που χρειάστηκε δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί, δείχνει ότι ο νόμος είναι πιο προσωπικός από όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε –και η αλήθεια πιο περίπλοκη, και ισχυρή, από όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου