Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ξεκινώντας το τελευταίο βιβλίο του κύριο Σακελλαρόπουλου, Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ, δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου μέχρι να τελειώσω την ανάγνωση του! Όπως σε κάθε βιβλίο του έτσι και εδώ, ο συγγραφέας, με την καθαρή, γρήγορη, άμεση, δημοσιογραφική γραφή του, μας παρασύρει στη δίνη της πλοκής του. 
Πολλοί οι κεντρικοί ήρωες σε αυτό το βιβλίο, ήρωες πραγματικοί, πολεμούν για την επιβίωση και παλεύουν να τα βγάλουν πέρα στη δύσκολη καθημερινότητα. Όλοι έχουν άμεση σχέση με την κατασκευαστική εταιρεία PYRAMIS, η οποία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. 
Δεν θα σας πω πολλά λόγια για την πλοκή της ιστορίας καθώς δεν διαφέρει από τη σκληρή πραγματικότητα που υπάρχει γύρω μας! Άνθρωποι που με δυσκολία τα καταφέρνουν να έχουν ένα πιάτο φαΐ για την οικογένεια τους... Άνθρωποι που προδίδονται και άλλοι που πουλάνε για τριάντα αργύρια αυτούς που τους εμπιστεύονται... Θλίψη, απογοήτευση, φόβος, απόγνωση, πόνος της απώλειας μα ταυτόχρονα αγάπη, φιλία, σεβασμός, αλληλεγγύη.
Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης του, αισθάνθηκα ευγνωμοσύνη για πράγματα που έχω, και καμιά φορά τα θεωρώ (Όπως πολλοί από εμάς πιστεύω) δεδομένα: σπίτι, φαγητό, καθαρά καινούρια ρούχα...
Παρόλο που συνήθως έχω ενδοιασμούς για τα κοινωνικά μυθιστορήματα του σήμερα, με την κρίση και ότι αυτή συνεπάγεται, για ακόμη μία φορά ο κύριος Σακελλαρόπουλος με έκανε να απολαύσω την ανάγνωση του βιβλίου του. Είναι αυτή η γνώριμη -έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια και δεκατέσσερα βιβλία δικά του- γραφή του, που τη νιώθω τόσο οικεία και περιμένω κάθε φορά με ανυπομονησία να χαθώ μέσα της. Εν αναμονή του επόμενου λοιπόν!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

 Ένα περίστροφο που μυρίζει οργή. Δυο υπουργοί που δωροδοκούνται. Μια εταιρεία που ψυχορραγεί. Ένας αδίστακτος εργοδότης. Τετρακόσιες οικογένειες έρμαια του φόβου και της αγωνίας για το σήμερα και το αύριο. Στημένα παιχνίδια. Ένα κοριτσάκι στη μέση του κυκεώνα. Ο πυροβολισμός που αλλάζει τα πάντα. Κι η Νέμεση που έρχεται για να ξεμπερδέψει το θλιβερό κουβάρι, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, μπλεγμένες με έρωτες και προδοσίες.
Μια συνταρακτική, καθηλωτική, ανθρώπινη ιστορία που κόβει την ανάσα και αγγίζει τις ψυχές, προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση. Μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι αληθινή… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου