Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΣΕ ΕΙΔΑ CLARE MACKINTOSH ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Γνώρισα τη συγγραφέα Clare Mackintosh όταν ήρθα σε επαφή με το πρώτο της βιβλίο, ΣΕ ΑΦΗΣΑ. Η ανάγνωση του μου είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, αφού το έργο της ήταν δυνατό σε πλοκή, γεμάτο σασπένς. Με την κυκλοφορία του δεύτερου πονήματος της, με τίτλο ΣΕ ΕΙΔΑ, το ενδιαφέρον μου για να την ξανασυναντήσω συγγραφικά ήταν μεγάλο.
Ύστερα από έναν αποτυχημένο γάμο, η Ζόι Γουόκερ ζει με τον νέο της σύντροφο, Σάιμον, και τα ενήλικα παιδιά της, Κέιτι και Τζάστιν. Δυο παιδιά που αγωνίζονται να αποκτήσουν την ταυτότητα τους στην κοινωνία, έχουν όνειρα και είναι αποφασισμένα να πετύχουν. Η επιθυμία της Κέιτι είναι να γίνει ηθοποιός, ενώ το αγόρι, έπειτα από παραβατική συμπεριφορά που παρουσίασε στην εφηβεία, προσπαθεί να αφήσει το παρελθόν και εργάζεται στην επιτυχημένη επιχείρηση μιας οικογενειακής φίλης. Φαινομενικά όλα βαίνουν καλώς, μέχρι τη στιγμή που η Ζόι ξεφυλλίζοντας μια εφημερίδα, ανακαλύπτει σε μια στήλη τη φωτογραφία της, που διαφημίζεται από ένα πολύ περίεργο σάιτ. Στην αρχή θορυβείται, όμως η οικογένεια της την καθησυχάζει, λέγοντας της πως προφανώς πρόκειται για μια ομοιότητα που οφείλεται μόνο σε σύμπτωση. Τελικά καθησυχάζεται μέχρις ότου, την επόμενη μέρα, γυναίκες που κοσμούν την ίδια στήλη κινούν το ενδιαφέρον της για να ξεκινήσει την έρευνα. Μέχρι τη στιγμή που μία εξ αυτών βρίσκεται δολοφονημένη! Τότε τα περιθώρια στενεύουν και η μόνη της λύση είναι να απευθυνθεί στην αστυνομία. Από εκείνη την ώρα, ένα ανελέητο κυνηγητό ξεκινά, αφού τα στοιχεία που θα αποτελέσουν την απαρχή της έρευνας είναι μηδαμινά.
Σε ποιους απευθύνεται η συγκεκριμένη αγγελία και τι προσφέρει; Ο εγκέφαλος βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά, και έχει καλύψει τα ίχνη του με μεγάλη μαεστρία.
Ένα μυθιστόρημα, που ενώ είναι ανατρεπτικό -χαρακτηριστικό της συγγραφέως- εντούτοις ο βασικός κορμός του δεν έχει τη δυναμική που περίμενα. Πρόκειται για ένα καλό βιβλίο, που όμως καθώς η ίδια η Clare έχει βάλει ψηλά τον πήχη με το ΣΕ ΑΦΗΣΑ, με έκανε σαν αναγνώστρια να έχω περισσότερες απαιτήσεις. Με κέρδισε σαν υπόθεση, απλώς δεν με καθήλωσε. Προτείνω όμως να διαβαστεί, καθώς και αυτό το βιβλίο έχει τη δική του ιστορία να διηγηθεί!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου