Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Η Αλκυόνη Παπαδάκη έχει καταφέρει να αποδείξει την συγγραφική της αξία, η οποία παραμένει πάντα αναλλοίωτη στον χρόνο, όσο είναι εν ζωή και αυτό είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα. Όπως σε κάθε της βιβλίο έτσι και ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΒΡΑΧΟΥ αγγίζει ευαίσθητα κοινωνικά θέματα με μεγάλη προσοχή, προκαλώντας στον αναγνώστη έντονα συναισθήματα με τη λυρική γραφή της.
Πρωταγωνιστής του τελευταίου μυθιστορήματος λοιπόν, είναι ο Στρατής, γιος της Σμαράγδας και του Παυλάρα. Της Σμαράγδας που είναι λες και βγήκε από εικόνισμα, ίδια με άγγελος. Ή μάλλον με Αγία... Και όπως κάθε Άγιος της χριστιανοσύνης έχει και εκείνη τον δυνάστη της που την κάνει και μαρτυράει καθημερινά, τον Παυλάρα, τον σύζυγο και πατέρα του παιδιού της. Σε αυτό το περιβάλλον μεγαλώνει λοιπόν και ο ήρωας μας, ο Στρατής, και είναι ήρωας αληθινός, της πικρής καθημερινότητας του. Πάντα όμως η Σμαράγδα δίπλα του, στήριγμα και προστασία για το παιδί της. Μια ψυχή που από μικρή ηλικία βρέθηκε στην άκρη του βράχου, φλερτάροντας με τον γκρεμό. Θα περάσει από σαράντα κύματα, ενόσω θα περιδιαβούν από δίπλα του άνθρωποι σημαντικοί για εκείνον, ο καθένας με τη δική του θέση και αξία στη ζωή του. Συνεχώς θα προσπαθεί να θάψει τις πικρές αναμνήσεις από τα βράχια της ζωής του, πίσω από ολάνθιστους φράχτες. Θα τα καταφέρει;
Είναι ένα ξεχωριστό βιβλίο, που αξίζει να το διαβάσετε για να μάθετε την πορεία της ζωής του Στρατή! Η πολυτάλαντη συγγραφέας κατάφερε να με συγκινήσει πάρα πολύ μέσα από το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας που ξετυλίγει, να με θυμώσει με τον πατέρα-σατράπη, αλλά και με την κοινωνία που μόνο μιλάει αλλά δεν πράττει. Και φυσικά τα αποφθέγματα που υπάρχουν σε κάθε βιβλίο της, έτσι και εδώ δεν λείπουν στο ελάχιστο! Είτε είστε φανατικός αναγνώστης της αγαπημένης μας Αλκυόνης, είτε όχι, νομίζω πως δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας! 


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου