Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ! ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ

Καθώς ο αναγνώστης θα ξεκινήσει το ταξίδι του μέσα από το βιβλίο "ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ" του Μ. Κατσιμπάρδη, θα νιώσει μια γλυκιά νοσταλγία. Ο συγγραφέας καταφέρνει με επιτυχία να μας γεμίσει εικόνες από το παρελθόν μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, θυμίζοντας έντονα ιστορίες μέσα από το αγαπημένο βιβλίο του Ανθολόγιου του δημοτικού.
Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο μικρός Γιωργής, ένα αγόρι που τα μαθητικά του χρόνια στο Δημοτικό συμπίπτουν με τα χρόνια της επταετίας της δικτατορίας. Μέσα από τα μάτια του ο συγγραφέας μας ξετυλίγει την ιστορία της οικογένειας του, των αγαπημένων του φίλων, της συμμαθήτριας του και πρώτου του αθώου έρωτα, Ναυσικάς, γενικά όλου του περιβάλλοντος του. Μα ταυτόχρονα μας παρουσιάζει και την ιστορία της Ελλάδας και της νοοτροπίας που επικρατούσε εκείνη την εποχή.
Πρόκειται για μικρά κεφάλαια, που παρουσιάζουν διάφορα γεγονότα, αρχικά της παιδικής ηλικίας του ήρωα μα και της μετέπειτα πορείας του... Με αυτόν τον τρόπο ο κύριος Κατσιμπάρδης καταφέρνει να κρατάει τον αναγνώστη του προσηλωμένο στο κείμενο, καθώς τελειώνοντας το ένα, θέλει να δει αμέσως τι άλλο θα σκαρφιστεί ο ήρωας του.
Αν θέλετε να κάνετε μια βουτιά στο παρελθόν των παιδικών σας χρόνων, να γελάσετε μα και να συγκινηθείτε, σίγουρα αξίζει να διαβάσετε το τελευταίο βιβλίο του κύριου Κατσιμπάρδη!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου