Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ALEJANDRO PALOMAS ΕΚΔΟΣΕΙΣ OPERA

Είχα διαβάσει πολύ ωραία σχόλια για το Μια μητέρα και χαίρομαι που με έκαναν να το διαβάσω. Ο συγγραφέας με πήρε από το χέρι, με πήγε σε ένα σπίτι της παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μου έδειξε ένα τραπέζι, έκατσα και έζησα την ιστορία του. Μια ιστορία που στο τέλος με άφησε γεμάτη με όμορφα συναισθήματα.

Μια μητέρα, τα τρία της παιδιά, η σύντροφος ενός από αυτά, ο αδερφός της μητέρας είναι οι χαρακτήρες που κάθονται σε αυτό το γιορτινό τραπέζι. Δίπλα σε αυτό και δυο σκυλιά. Έξι άτομα, όμως εφτά οι καρέκλες και τα σερβίτσια. Και αυτή η έβδομη καρέκλα, ο λόγος που μπήκε, με συγκίνησε πάρα πολύ. Δεν γινόταν να μην σκεφτώ τους δικούς μου ανθρώπους που θα κάθονταν εκεί. Που θα τους έτεινα το χέρι μου και ξέρω ότι θα το έπιαναν. Θα το έσφιγγαν για να μου δώσουν δύναμη.

Ο γιος έχει αναλάβει να μας αφηγηθεί τα μυστικά τους, τους πόνους τους, τους έρωτές τους. Με εναλλαγές στο παρόν και το παρελθόν μας μαθαίνει τους ήρωες, τους χαρακτήρες τους, τις πράξεις τους. Το πως αυτή η μητέρα με το χιούμορ της, με την εκκεντρικότητά της είναι εκεί για τα παιδιά της, γίνεται το απόλυτο στήριγμά τους. Σε πολλές σκηνές μας δείχνει ότι ζει στον δικό της κόσμο, μα δεν αργείς να ανακαλύψεις ότι είναι η κόλλα που κρατάει δεμένη αυτή την οικογένεια.
Υπάρχουν αποκαλύψεις και ομολογήσεις που με συγκίνησαν, λόγια που με έκαναν να χαμογελάσω, αλήθειες.

"Δεν υπάρχουν μενεξεδιά ξημερώματα δίχως μάτια που να τα καθρεφτίζουν, ούτε μακριοί δρόμοι δίχως πόδια που να τους περπατούν."
Πόσο όμορφο βιβλίο! Όσοι το διαβάσετε έχετε κι ένα μολύβι δίπλα. Πολλά τα σημεία που θα θέλετε είτε να υπογραμμίσετε είτε να σημειώσετε. Ανυπομονώ να έρθει η στιγμή και για το Ο γιος. 

 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου