Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020

ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ-ΚΛΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Εραστές του φωτός

Άλμα και Ελληνόπη.

Μια προδιαγεγραμμένη στροφή της μοίρας ενώνει αυτές τις διαμετρικά αντίθετες και συνάμα ίδιες γυναίκες και μαζί καταφέρνουν να αναδυθούν στο φως.

Δύο διαφορετικές εποχές και δύο βαθιά πληγωμένες υπάρξεις συγκλίνουν με τρόπο καταλυτικό και απρόσμενο.

Το έξοχο αποτέλεσμα παίρνει σάρκα και οστά στο σπουδαίο αυτό βιβλίο που κρατάμε στα χέρια μας!

Μια ισχυρή προσωπικότητα με ιδιάζουσα κοσμοθεωρία,που η πρόκληση κυλάει στις φλέβες της.

Μια εμβληματική γυναίκα με πνεύμα ανεξάρτητο και ελεύθερη βούληση,ποθεί διακαώς την καλλιτεχνική καταξίωση και η δίψα της για δημιουργία δεν καταφέρνει να κορεστεί ποτέ.

Ήταν απόλυτα και μόνο δοσμένη στην τέχνη της και το τίμημα που πλήρωσε ήταν κάτι παραπάνω από βαρύ.

Η Claire Theodorou έχει την ξεχωριστή ικανότητα να μας προσφέρει αληθοφανείς σκηνές,να μας μαγεύει με την απαράμιλλη γραφή της και να δημιουργεί στον αναγνώστη μια σπάνια εμπιστοσύνη.

Στήνει ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα που μας μεταφέρει στον θρήνο και την απελπισία της Μικρασιατικής καταστροφής και από εκεί στο επίκεντρο των τεχνών στην Δρέσδη, μέχρι την Νέα Υόρκη την γη της επαγγελίας και των δυνατοτήτων και την Αθήνα του τότε και του σήμερα.

Η δημιουργός σκιαγραφεί άψογα τους χαρακτήρες της και μέσα από μια συναρπαστική αλληλουχία γεγονότων ακροβατεί ανάμεσα στην λογική και την παραφροσύνη, το απόλυτο σκοτάδι και την δύναμη του φωτός!

Επιπλέον πραγματεύεται με μια σπάνια αμεσότητα τις επιζήμιες επιλογές και τις μοιραίες αποφάσεις,τα ναυάγια της ζωής και τις αντοχές που στέρεψαν.

Στον αντίποδα όμως βρίσκονται και όλες οι σανίδες σωτηρίας, οι δεύτερες ευκαιρίες, οι ανάσες που δεν πήγαν χαμένες και το πιο ουσιαστικό:η ανάκτηση της ελπίδας!

Δίχως αμφιβολία,μια έξοχη ιστορία απόλυτα συνυφασμένη με τους άρρηκτους δεσμούς της φιλίας και την κάθε μορφής αγάπη,μια ιστορία που σηματοδοτεί όλες εκείνες τις κομβικές αφορμές που δίνουν το έναυσμα στο όνειρο να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα.

Ενα πραγματικά απολαυστικό και βαθιά συγκινητικό αφήγημα που χαράσσεται στην μνήμη μας ως μια ξεχωριστή αναγνωστική επιλογή!

Pantelis Topalidis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου