Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

O XOΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΓΟΓΙΟΣ

 Έπειτα από μια συγκλονιστική ανακάλυψη ο πασίγνωστος καθηγητής αρχαιολογίας Νικηφόρος Έξαρχος βρίσκεται μυστηριωδώς δολοφονημένος από έναν αόρατο και συνάμα πανίσχυρο εχθρό.

Οι κόρες του Νίκη και Ηλέκτρα,καλούνται να παραμερίσουν την μεταξύ τους αντιπάθεια και να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να βρουν τα πραγματικά αίτια του θανάτου του πατέρα τους.

Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι τα προσεχή τους βήματα, θα ανοίξουν τις πύλες ενός διαβόητου κόσμου που δεν είχαν φανταστεί ποτέ!

Η ανακάλυψη ενός φημισμένου αγάλματος ασύλληπτης αξίας φέρνει την πολυπόθητη ικανοποίηση,συνάμα όμως εγκυμονεί και ένα θανάσιμο κίνδυνο.

 Περίτεχνοι γρίφοι και συμβολισμοί που αφενός αποτελούν δικλείδα ασφαλείας και αφετέρου στέκονται τροχοπέδη σε ύπουλα και μεγαλεπήβολα σχέδια.

Μια μυστική οργάνωση με σπουδαίο παρελθόν και τεράστια δύναμη στους κόλπους της και οι έξι Θεές που περιμένουν καρτερικά να ενωθούν με τα έξι κλειδιά που τους αναλογούν.

Ένας άψογα στημένος μύθος λειτουργεί σαν τον καλύτερο αντιπερισπασμό και ένα διαρκές κυνήγι θησαυρού που εξελίσσεται στο πιο ριψοκίνδυνο εγχείρημα που θα μπορούσες ποτέ να συμμετάσχεις! 

Αυτό που απομένει,είναι να επιτευχθεί η εξολόθρευση ενός ισχυρού πλέγματος από αναρίθμητους εχθρούς.

Η Δήμητρα Ιωάννου Α' επιχείρησε αυτή την φορά, να καταπιαστεί μέσα από μια καθόλα εντυπωσιακή έρευνα με κάτι τελείως διαφορετικό από ότι μας είχε συνηθίσει.

Όχι μόνο κέρδισε το στοίχημα,όχι μόνο το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από πετυχημένο, αλλά με το συγκεκριμένο μυθιστόρημα απέδειξε περίτρανα την λογοτεχνική της δεινότητα!

Με τόπο δράσης την Αθήνα, έχουμε στις αποσκευές μας μια συγκλονιστική ιστορία γεμάτη ένταση,μυστήριο,διαδοχικά έξυπνες ανατροπές και φυσικά την καταλυτική δύναμη του έρωτα.

Η δημιουργός πραγματεύεται την οδύνη της απώλειας, την πάντα επίκαιρη ανάγκη να καταφέρεις να εμπιστευτείς τους γύρω σου και την λυτρωτική δύναμη της συγχώρεσης!

Με απαράμιλλη δεξιοτεχνία φτάνει τους ήρωες της στα άκρα μέσα από μια διαρκή άμυνα και εγρήγορση και παίζει διαρκώς με το μυαλό, την καρδιά και τις αντοχές τους.

Ο πυρήνας της ιστορίας μας είναι κάποιες υπόγειες στοές που κρύβουν επτασφράγιστα μυστικά και υψίστης τεχνοτροπίας έργα που οδηγούν σε ένα νέο θαυμαστό κόσμο.

Δίχως αμφιβολία όμως,όλη η ουσία του εν λόγω μυθιστορήματος είναι το άρωμα αρχαίας Ελλάδας που αποπνέει,οι αξίες που μεταλαμπαδεύει και κυρίως η προάσπιση ενός ξεχωριστού πολιτισμού:του δικού μας!

Pantelis Topalidis





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου