Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ - ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ - ΕΚΔ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Τον γνώρισα μέσα απο το ΜΑΥΡΟ ΦΥΛΑΧΤΟ, ένα μυθιστόρημα που με είχε εκπλήξει ευχάριστα τόσο για τη δυναμική της γραφής του, όσο και για την πλοκή του.

Χωρίς κανέναν ενδοιασμό  λοιπόν πήρα στα χέρια μου το καινούργιο του πόνημα για να ανακαλύψω μια ακόμα συγγραφική του πλευρά.

Σ' ένα χωριό κοντά στα σύνορα, την καθημερινότητα  των κατοίκων έρχεται να ταράξει η εξαφάνιση ενός μικρού παιδιού.

Οι πάντες κινητοποιούνται και με μόνο αντίπαλο τον χρόνο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες  ξεκινούν για την ανεύρεση του μικρού.

Με αφορμή  αυτό το γεγονός γνωρίζουμε τον Νίκο και την οικογένεια του, καθώς και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην ιστορία με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.

Το παρελθόν έρχεται στην επιφάνεια για να φέρει στο φως κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος και να ανακαλύψει πράγματα και καταστάσεις που ο καθένας για προσωπικούς του λόγους  κρατούσε καλά φυλαγμένα.

Οι παράνομες δοσοληψίες, η διακίνηση ναρκωτικών και ο υπόκοσμος, είναι καλά εδραιωμένα  στον μικρό αυτόν τόπο και κάποιοι δεν διστάζουν στο βωμό του κέρδους να προδώσουν πρόσωπα, αξίες και ιδανικά.

Καθώς η ιστορία φτάνει στο τέλος της, οι μάσκες θα πέσουν και οι ήρωες θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με έντονο το αστυνομικό στοιχείο, με γρήγορη πλοκή και ραγδαίες εξελίξεις που καθιστούν  την υπόθεση άκρως ενδιαφέρουσα. Τα πρόσωπα που τα απαρτίζουν διαθέτουν έντονες προσωπικότητες γεμάτες απο πάθη, εμμονές και απωθημένα. Η μυστηριώδης εξαφάνιση θα αποτελέσει το έναυσμα για την αρχή ενός "ντόμινο" που θα παρασύρει στο διάβα του οποιονδήποτε εμπλέκεται.

Δίνοντας  ένα αινιγματικό τέλος στην αφήγηση του, ο Μπέκας μας προσφέρει μια ακόμα αναγνωστική διαδρομή.......

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε  εδώ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου