Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ-ROMY HAUSMANN-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 Καλό μου παιδί

Η Λένα είναι φυλακισμένη μαζί με τα δύο παιδιά της σε μια απομακρυσμένη καλύβα στο δάσος.

Μέχρι που μια μέρα καταφέρνει να αποδράσει, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι τα βάσανα της έλαβαν τέλος.

Δυστυχώς όμως για εκείνη ο εφιάλτης μόλις ξεκινά,καθώς ο Πατέρας θα προσπαθήσει να πάρει πίσω αυτά που του ανήκουν, πέρα από κάθε συνέπεια.

Το εν λόγω βιβλίο δεν δικαιολογεί απλώς επάξια κάθε διθυραμβική κριτική.

Πολύ απλά και πέραν κάθε αμφιβολίας είναι κατηγορία από μόνο του!

Ο Θεός φτιάχνει τους κανόνες,τα πάντα ακολουθούν μια προκαθορισμένη πορεία και το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του.

Και βρίσκεσαι ως μια άβουλη μαριονέτα να κινείς τα νήματα που χέρια αρρωστημένα επέλεξαν για σένα.

Μια πολύκροτη υπόθεση του παρόντος συνδέεται με τρόπο απρόσμενο με ένα ειδεχθές έγκλημα του παρελθόντος και οι εξελίξεις τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Τα πάντα μοιάζουν σαν ένα τρενάκι τρόμου που εκτροχιάστηκε και εσύ παραλυμένος από φόβο,τρέχεις να μαζέψεις τα τελευταία ψήγματα δύναμης που απέμειναν.

Η απουσία ελέγχου και ασφάλειας σου ροκανίζει το μυαλό,μια μόνιμη αίσθηση πανικού σε σφίγγει διαρκώς σαν μέγγενη και η αδρεναλίνη εκτοξεύεται σε δυσθεώρητα ύψη!

Μια συγκλονιστικά πρωτότυπη ιστορία,ένα αξεπέραστο ντεμπούτο,μικρά δομημένα κεφάλαια, αιχμηρή γλώσσα που σε κρατά δέσμιο και πολυδιάστατοι χαρακτήρες που ακροβατούν ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Και είναι αυτή η κομβική στιγμή που γίνεται εντός σου εκείνο το κρακ και αλλάζει ραγδαία τα πάντα!

Γιατί η αγάπη κάποιες φορές είναι σκοτεινή και ακραία,αδηφάγα και καταστροφική.

Και στο όνομα αυτής,παίρνουν σάρκα και οστά τα πιο αποτρόπαια σχέδια. 

Πλέον το Τέρας αποφασίζει,προστάζει και διακινδυνεύει τα πάντα προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του.

Έρχεται όμως ένα επικό φινάλε που απαλύνει κάθε πληγή και ανασφάλεια,που σου δίνει την ώθηση να συνεχίσεις,που γίνεται ο αρωγός σου να μετατρέψεις κάθε σκοτάδι στην πιο ευεργετική ελπίδα και αισιοδοξία!

Ένα απολαυστικά σκοτεινό αφήγημα που η αφοπλιστική αθωότητα των παιδιών έρχεται σε αντίθεση με την παράνοια των ενηλίκων, που η απόλυτη εξουσία συγκρούεται με την αχόρταγη δίψα για ελευθερία.

Αναμφίβολα,το να ενωθούν τα κομμάτια του παζλ στην συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι εύκολο,το σίγουρο όμως είναι ότι κάθε σελίδα είναι περισσότερο καθηλωτική από την προηγούμενη!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου