Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Σ'ΑΦΗΣΑ-CLARE MACKINTOSH-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 Σ'αφησα

Ανέκαθεν με γοήτευε η πένα των Άγγλων συγγραφέων,λόγω του ότι σχεδόν πάντα έχουμε να κάνουμε με εξαιρετικές δουλειές στο σύνολο τους,δίχως προχειρότητες και επαναλήψεις.

Ενα τέτοιο ανάγνωσμα είναι και το συγκεκριμένο ψυχολογικό θρίλερ, η συγγραφέας του οποίου διετέλεσε αστυνομικός στο παρελθόν και κατά την γνώμη μου δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Μια μοιραία στιγμή, ήταν ικανή να αλλάξει ανεπανόρθωτα την ζωή της Τζένα Γκρέι η οποία εν ριπή οφθαλμού αφήνει τα πάντα πίσω της και αποφασίζει να κάνει μια νέα αρχή σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα στην ακτή της Ουαλίας.

Και ενώ βλέπει να αναγεννάται ένα διστακτικό φως στο μέλλον της, το σκοτεινό και βίαιο παρελθόν της έρχεται να ισοπεδώσει τα πάντα...

Ένα ασθματικό και αγωνιώδες μυθιστόρημα που εστιάζει στην ενδοοικογενειακή βία και στο πάντα επίκαιρο και λυπηρό θέμα του τραμπουκισμού.

Η δεινότητα στην σκιαγράφηση των χαρακτήρων, ο έντονος ρυθμός που ενώ ηρεμείς στα ξαφνικά δεν μπορείς να πάρεις ανάσα και η βαθιά συγκίνηση που είναι έκδηλη σε κάποια αποσπάσματα του βιβλίου, το καθιστούν κατά την ταπεινή μου άποψη ένα από τα πιο πετυχημένα και ποιοτικά ψυχολογικά θρίλερ που τοποθετούν την συγγραφέα με αυτό το ντεμπούτο πολύ ψηλά στο βάθρο της αστυνομικής λογοτεχνίας!

Και το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο ατού η αναπάντεχη και εξαίσια ανατροπή λίγο πριν το τέλος που στην κυριολεξία αναρωτιέσαι από που προήλθε και σε κάνει να εθιστείς ολοένα και περισσότερο! 

Μια καθηλωτική ιστορία που σύμφωνα με τον τίτλο του μας κάνει να αντιληφθούμε ότι όλοι μας λίγο πολύ κάτι αφήνουμε...

Άλλοι αφηνόμαστε να ενδώσουμε σε πειρασμούς, άλλοι στην σκοτεινή μας φύση,άλλοι στην πλάνη και στα ψέμματα,άλλοι στο να είμαστε δέκτες νοσηρών καταστάσεων,άλλοι στο να το βάζουμε στα πόδια και κάποιοι άλλοι στο να εγκαταλείπουμε το οτιδήποτε.

Το συγκεκριμένο ανάγνωσμα όμως,κυρίως εμβαθύνει με αριστουργηματικό τρόπο στην απώλεια συνείδησης.

Γιατί ότι και να έχεις κάνεις στην ζωή σου,όταν η συνείδηση είναι απούσα, παύεις αυτόματα να θεωρείσαι άνθρωπος!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου