Τρίτη 13 Απριλίου 2021

ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΡΔΙΑΣ-ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Ολική έκλειψη καρδιάς

Η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας μας η Αρετή και οι πέντε επιστήθιοι φίλοι της,αποτελούν την λεγόμενη θρυλική εξάδα.

Μια εξάδα που στο πέρασμα των χρόνων έγραψε την δική της ιστορία.

Μέχρι που ένας αδιέξοδος έρωτας και μια μυστηριώδης εξαφάνιση,έρχεται να ταράξει τις πολύτιμες ισορροπίες της παρέας και να ανατρέψει σαν οδοστρωτήρας τα πάντα.

Η Μαρία Παναγοπούλου επιχειρεί με μαθηματική ακρίβεια και σπάνια αμεσότητα μια καταβύθιση στην φαντασμαγορική δεκαετία του '80 και σε σημαντικά γεγονότα που άφησαν το στίγμα τους στην τότε εποχή.

Ο αναγνώστης έχει την ευλογία και την τύχη να ξαναβιώσει εκείνα τα ανέμελα και ευτυχισμένα χρόνια με τις αξεπέραστες ατάκες,τα σπάνια μουσικά ακούσματα και τις μοναδικές ταινίες, που δικαίως μπήκαν όλα ανεξαιρέτως στην σφαίρα του διαχρονικού.

Ο πυρήνας όμως του εν λόγω μυθιστορήματος είναι η φιλία και αποτελεί μια ωδή σε όλους τους ανθρώπους που επιλέγουμε συνειδητά για δεύτερη οικογένεια μας.

Σε όλα εκείνα τα βλέμματα που δεν χρειάστηκαν τίποτα παραπάνω για να ταυτιστούν.

Στους ιερούς όρκους που δόθηκαν ότι στις φουρτούνες της ζωής,ο φίλος είναι εκείνος που θα σε τραβήξει δίχως δισταγμό στην στεριά.

Και θα είναι ο συνοδοιπόρος σου σε κάθε μάχη που δίνεις να απαλύνεις τις πληγές σου!

Η συγγραφέας μας φέρνει με τρόπο αριστοτεχνικό αντιμέτωπους με επιζήμιες επιλογές και μοιραία λάθη και προχωρά βήμα βήμα στην ανάκτηση της ακρωτηριασμένης εμπιστοσύνης και στην ευεργετική δύναμη της συγχώρεσης.

Η φλέβα της αγάπης πάλλεται ζωντανή και οι φίλοι και ο έρωτας αποτελούν για ακόμα μια φορά τους πυλώνες της ανθρώπινης ισορροπίας!

Ένα εξαιρετικό αφήγημα με άρωμα νοσταλγίας,διανθισμένο από καταιγιστική δράση,εξωπραγματικές συμπτώσεις και ατόφια συγκίνηση.

Στην ολική έκλειψη καρδιάς η αγάπη και το φως στέφονται επάξια νικητές.

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου