Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

ΓΙΩΤΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ-ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗ

 Τι κρύβεις;

Πριν 30 χρόνια η Ευσταθία, βρέθηκε διαλύμενη κάτω από το βάρος των κατηγοριών, για ένα έγκλημα που έλαβε χώρα στην μικρή επαρχιακή της πόλη.

Τώρα πια ως Εύα και έχοντας αλλάξει όνομα και πατρίδα καλείται να γυρίσει πίσω στην γενέτειρα της, για να φροντίσει την θετή μητέρα της και τον ψυχικά ασταθή αδερφό της.

Παράλληλα όμως, αναγκάζεται να αναβιώσει και την προδοσία εκείνου του ανθρώπου που την πλήγωσε ανεπανόρθωτα και τότε ανοίγει ο ασκός του Αιόλου με απρόβλεπτες συνέπειες!

Ένα μυθιστόρημα απλό αλλά συνάμα πολυδιάστατο που με την άριστη χρήση της ελληνικής γλώσσας,μαγεύει κάθε αναγνώστη!

Η συγγραφέας μέσα από την ευφυή ματιά της, με γλώσσα αιχμηρή και ενίοτε ένα απολαυστικό βιτριολικό χιούμορ, πραγματεύεται τις πάντα επίκαιρες ανθρώπινες σχέσεις,άλλοτε υγιείς και άλλοτε βαθιά αρρωστημένες.

Σχέσεις οι οποίες αναμφίβολα είναι θέμα χημείας, δράσης και αλληλεπίδρασης.

Δεν είναι τυχαία η κάθε γνωριμία και η κάθε συνάντηση,απλά το θέμα είναι τι κρατάμε και τι μαθαίνουμε από την κάθε μία.

Ένα πραγματικά εξαίσιο ανάγνωσμα που κάνει κατάδυση στις μύχιες σκέψεις του καθενός και μπερδεύει με απαράμιλλη δεξιοτεχνία το μίσος και την αγάπη.

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο έννοιες χάσκουν συνομωτικά ασύστολα ψεύδη, που για άλλους είναι βολικά και τα πιπιλάνε με μαζοχιστική μανία, άλλοι όμως επιδίωκουν την αλήθεια, παρόλο που θέλει γερά στομάχια για να την αντέξεις!

Ένα βιβλίο, που στόχο του έχει να μας αποδείξει ότι είμαστε οι επιλογές μας και δεν διστάζει να καταρρίψει κάθε προσωπείο μαγκιάς και λουστραρισμένης δύναμης, γιατί ουσιαστικά όλοι διψάμε για το νοιάξιμο και την αγάπη!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου