Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΠΡΩΤΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΦΤΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους.

Παρόλο που φαινομενικά τις δύο ιστορίες χωρίζουν αρκετά χρόνια, εντούτοις συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ήδη από τις πρώτες σελίδες η ατμοσφαιρική αφήγηση εποχής, μαγνητίζει το αναγνωστικό ενδιαφέρον μεταφέροντας μας στη μαγευτική Φλωρεντία.

Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, η μαγεία κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο διάσημος ταχυδακτυλουργός Λεόνι, διαθέτει το χάρισμα να εκμηδενίζει την απόσταση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Οι παραστάσεις που δίνει, τον καθιστούν έναν από τους καλύτερους μάγους στο είδος του και το κοινό καθηλώνεται από τα αληθοφανή νούμερα του, που ξεπερνούν κάθε όριο λογικής. Η γνωριμία του με τη σαγηνευτική πριγκίπισσα με το μαύρο βέλο και το σημαδεμένο πρόσωπο, θα τον οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια και η πλεκτάνη που θα στηθεί εις βάρος του, θα δρομολογήσει εξελίξεις που θα αλλάξουν άρδην τη ζωή του. 

Στον αντίποδα, παρακολουθούμε την ιστορία της Γκρέις Ράσελ. Το Λονδίνο βρίσκεται στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και η ίδια καλείται να βιώσει μία ζοφερή καθημερινότητα γεμάτη απώλειες και φόβο. Δεν είναι όμως το μόνο που έχει να αντιμετωπίσει. Μια σκοτεινή φιγούρα την προσεγγίζει με άσχημες διαθέσεις απειλώντας την με λόγια ακατάληπτα και προειδοποιώντας την για τη ζωή της. Έχοντας αντίπαλο έναν άγνωστο εχθρό, εντελώς απρόσμενα θα αποκτήσει και έναν σύμμαχο και φίλο. 

Τι μπορεί να συνδέει τις δύο αυτές ιστορίες και ποια η σχέση των πρωταγωνιστών μεταξύ τους; Καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται, ένα περιπετειώδες ταξίδι στον χρόνο ξεκινά.

Η συγγραφέας με την πένα της προσφέρει στον αναγνώστη μια ονειρική διαδρομή, γεμάτη ανατροπές. Ο έρωτας δεσπόζει σε μια μεταφυσική ιστορία και τίποτα δεν είναι έτσι όπως φαίνεται. Μια πρωτότυπη ιδέα που αναδεικνύει τον έντονο δεσμό μεταξύ δημιουργού και ηρώων!!!


Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου