Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

ΑΓΙΟΙ ΤΙΠΟΤΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΕΛΛΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

 Άγιοι Τίποτα

Δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι η Ηλιάννα και ο Στέφανος θα βρεθούν επιβάτες ενός τρένου, σε μια διαδρομή διαφορετική από τις άλλες, με τελικό προορισμό τους Άγιους Τίποτα.

Έκτοτε όλα αλλάζουν και ο χρόνος φέρνει στην επιφάνεια, πράγματα που ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία.

Ο Konstantinos Kellis δομεί μια αριστουργηματική ιστορία μεταφυσικού τρόμου και εξαίρετης φαντασίας και για άλλη μια φορά μας αφήνει με κομμένη την ανάσα!

Ένας ξεχασμένος τόπος όπου δεν υπάρχει γυρισμός, με μοναδική συντροφιά του βαριά κουρέλια ομίχλης και παγωμένο σκοτάδι που καλύπτουν τα πάντα.

Ο χρόνος έχει σταματήσει σε ένα κυριολεκτικά παράταιρο σκηνικό και είναι παντού διάχυτη η μυρωδιά του θανάτου.

Θολές και αβέβαιες στιγμές και εικόνες, συνθέτουν μια αλλόκοτη αίσθηση απειλής και γεννούν έναν πρωτόγνωρο τρόμο, που κλέβουν το μυαλό του αναγνώστη.

Εγκλωβισμένες ψυχές ανάμεσα σε δύο κόσμους που επιβάλλεται να προχωρήσουν

και μνήμες περασμένες που στοιχειώνουν τα πάντα στο διάβα τους.

Πεινασμένες κραυγές αλλόκοσμων πλασμάτων που εκλιπαρούν για βοήθεια και λύτρωση και ένα μαυροφορεμένο κτήνος που σκορπάει μανιωδώς εκδίκηση.

Ο πόνος μετατρέπεται σε θυμό και έρχεται να πολεμήσει την πιο ανίερη προδοσία!

Ένα εθιστικό αφήγημα που μιλά για τις απώλειες του καθενός και τον τρόπο που τις διαχειριζόμαστε και μπλέκει περίτεχνα την πραγματικότητα με τους χειρότερους εφιάλτες μας.

Κυρίως όμως, είναι μια ιστορία που εξυμνεί παράλληλα την ζωή και τον θάνατο και υπενθυμίζει το σημαντικότερο όλων:την αγάπη!

Ανυπομονώ για την επόμενη δουλειά ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους σύγχρονου τρόμου στα ελληνικά λογοτεχνικά δρώμενα!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου