Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

ΜΑΚΡΥ ΠΕΤΑΛΟ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΙΖΑΜΠΕΛ ΑΛΙΕΝΤΕ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ακολουθώ πιστά εδώ και πολλά χρόνια την Αλιέντε, μιας και κάθε της ανάγνωσμα είναι ξεχωριστό και ικανοποιεί πλήρως τα αναγνωστικά μου κριτήρια.
Το τελευταίο μυθιστόρημα που ήρθε στα χέρια μου, είναι το ΜΑΚΡΥ ΠΕΤΑΛΟ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ. Ένα χρονικό της οικογένειας Νταλμάου στα χρόνια του ισπανικού εμφύλιου πολέμου. Όλα τα πρόσωπα που την απαρτίζουν δοκιμάστηκαν σκληρά τη μαύρη εκείνη περίοδο, όπου ο Φράνκο ανεβαίνει στην εξουσία, καταργώντας κάθε μορφή Δημοκρατίας.
Ο γιατρός Βίκτορ Νταλμάου και η Ροσέρ, αρραβωνιαστικιά του μεγάλου του αδερφού, καταφέρνουν να σωθούν από την τρομερή αυτή λαίλαπα, εγκαταλείποντας τη χώρα τους και βρίσκοντας διαφυγή σε μια ξένη γη. Από εκεί και πέρα ακολουθεί ένα οδοιπορικό με τους ίδιους να αισθάνονται διαρκώς κυνηγημένοι, προσπαθώντας να βρουν μια νέα πατρίδα που θα στεγάσει τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Πολέμαχοι των ιδεών τους θα αγωνιστούν για ένα καλύτερο αύριο στη Χιλή, τη χώρα που θα τους αγκαλιάσει καταξιώνοντας τους επαγγελματικά, τον μεν Βίκτορ ως γιατρό και τη Ροσέρ ως διάσημη πιανίστρια.
Η ιδιόμορφη και ιδιαίτερη σχέση των δύο αυτών ανθρώπων θα εξελιχθεί σε έναν κραταιό έρωτα, που θα κρατήσει ως το τέλος της ζωής τους. Και εκεί που όλα φαντάζουν να είναι ρόδινα, η κατάλυση της ελευθερίας από τη χούντα θα τους αναγκάσει για ακόμη μια φορά να ακολουθήσουν τον δρόμο της προσφυγιάς.
Η δημιουργός μέσα από την ιστορία που αφηγείται προβάλει τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του, την αξία της ανθρώπινης υπόστασης, αλλά και τα δεινά που πέρασαν εκατομμύρια άνθρωποι φυλακίζοντας οι δικτάτορες τον νου και την ψυχή τους. Οι ήρωες μας παίρνουν από το χέρι καλώντας να τους ακολουθήσουμε στο προσωπικό τους ταξίδι, κάνοντας μας μάρτυρες των όσων θα βιώσουν. Οι διωγμοί, ο θάνατος, η απώλεια, αλλά και στον αντίποδα ο έρωτας και η ελπίδα, είναι όλα όσα θα τους σημαδέψουν διαμορφώνοντας την προσωπικότητα τους.
Ένα βιβλίο πλούσιο σε περιγραφές και συναισθήματα, μια πολιτική μα συγχρόνως ερωτική ιστορία που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας. Η Αλιέντε με την πένα της κατορθώνει για άλλη μια φορά να αποτυπώσει πιστά την κατάσταση της εποχής, πολεμώντας όπως κάνει στα περισσότερα βιβλία της, τον διωγμό και τη φυλάκιση της ελευθερίας!!!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου