Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

ΤΟ ΣΗΜΑΔΙ ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ακόμα ένα βιβλίο-χείμαρρος από τον πολυγραφότατο κύριο Σακελαρόπουλο! Εξαιρετικό όπως κ τα προηγούμενα, έχει γίνει πλέον αγαπημένος συγγραφέας κ τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια σε οποιοδήποτε εκδοτικό οίκο βρίσκεται! Ένα βιβλίο για το που μπορεί να μας φτάσει μια κακή απόφαση στη λάθος στιγμή! Ο Στέφανος άριστος φοιτητής ιατρικής, παιδί καλής οικογένειας, σε μια δύσκολη στιγμή χαλάει όλη τη ζωή του... Πολύ δυνατές οι περιγραφές, φαίνεται η έρευνα που έκανε ο συγγραφέας. Αγάπησα πάρα πολύ τον ήρωα, ένα 20χρονο παιδί που από μια λάθος στιγμή σημάδεψε τη ζωή του. "Μίσησα" τον πατέρα του με την αχάριστη συμπεριφορά προς την μητέρα του Στέφανου και στο γιο του. Ίσως λίγο υπερβολικό το τέλος, αλλά κανένα βιβλίο του κύριου Σακελλαρόπουλου δεν έχει συνηθισμένες ή απλές ιστορίες, γι αυτό κ τα αγαπάμε!
Η μόνη μου ένσταση είναι το σημείωμα του συγγραφέα στην αρχή, καλύτερα να έμπαινε στο τέλος του βιβλίου αφού φανερώνει ορισμένες λεπτομέρειες που προσωπικά θα προτιμούσα να μην τις είχα μάθει εξ αρχής! Μπράβο κ πάλι στον συγγραφέα, κάθε φορά που τελειώνω με την ανάγνωση ενός βιβλίου του ανυπομονώ για το επόμενο! 

Από το οπισθόφυλλο:

Βουτηγμένος στο δηλητήριο του μυαλού του, ο Στέφανος Δημητρίου, φοιτητής Ιατρικής με λαμπρές προοπτικές, χρειάστηκε μόνο ένα λεπτό για να καταστρέψει ολάκερη τη ζωή του. Το πάθος του για την αγαπημένη του Ελβίρα, μια ψευδαίσθηση που τον τύλιξε ασφυκτικά, τον οδήγησε σε μια αποτρόπαια πράξη που θα πλήρωνε ακριβά. 
Ένοχος για έναν φόνο και μια απόπειρα στην πιο τρυφερή ηλικία του, άρχισε να περιδιαβαίνει τις φυλακές της χώρας. Αυλώνας, Διαβατά, Κασσαβέτεια έγιναν το σπίτι του, μια κόλαση που διέλυσε τον ίδιο, την οικογένειά του κι όσους βρέθηκαν δίπλα του. 
Πάλεψε με τις Ερινύες του για να μείνει όρθιος, τιμωρώντας κι ο ίδιος τον εαυτό του. Ωστόσο, τα συρματοπλέγματα δεν ακούμπησαν την ψυχή του, που αναγάλλιασε όταν η μοίρα αποφάσισε να σκηνοθετήσει ένα νέο έργο στη ζωή του. Και οι εξελίξεις; Ένας χείμαρρος ορμητικός!

Μια σπαρακτική ανθρώπινη ιστορία με συγκλονιστική εξέλιξη που καθηλώνει και συγκινεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου