Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΤΙ

Ο Ανδρέας αγαπάει την παιδική του φίλη Αλεξάνδρα, μόνο που δεν τολμάει να το πει. Και ξαφνικά έρχεται ένα τηλεφώνημα από εκείνη που του λέει πως σε μια εβδομάδα παντρεύεται... Θα καταφέρει ο Ανδρέας να την κερδίσει σε αυτή την εβδομάδα; Θα μπορέσει να της εξομολογηθεί πως νιώθει;
Μια υπέροχη, σύγχρονη ιστορία αγάπης, γεμάτη πάθος κ συναισθήματα... Ο Ανδρέας διστάζει για να μη χαλάσει την φιλική σχέση που έχει με την Αλεξ του να της πει πως νιώθει. Η συγγραφέας μέσα από το κείμενο της, με την εξιστόρηση του Ανδρέα, μας βάζει μέσα στην ιστορία, μας δημιουργεί συναισθήματα, προσωπικά σε ορισμένα σημεία ήθελα να μπω στο βιβλίο κ να χτυπήσω τον Ανδρέα αλλά σε άλλα να τον πάρω αγκαλιά με τα όσα περνάει, κ στο τέλος με τη λύτρωση ένιωσα τα μάτια μου να τρέχουν! Ένα υπέροχο, δροσερό, νεανικό-και όχι μόνο- βιβλίο!!

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Είμαι εγωκεντρικός, κρύβομαι πίσω από άνοστα αστεία, και παράλληλα αδυνατώ να πάρω αποφάσεις. Στα είκοσι έξι χρόνια της ζωής μου, έχω κάνει πολλά πράγματα για τα οποία έχω μετανιώσει. Περισσότερο απ' όλα, όμως, που δεν υπήρξα αρκετά τολμηρός, για να διεκδικήσω το κορίτσι που αγάπησα όσο κανένα άλλο. Τον πρώτο μου έρωτα... το μοναδικό μου έρωτα... την Αλεξάνδρα... την Άλεξ μου... την καλύτερή μου φίλη.
Πάντα πίστευα πως υπήρχε χρόνος. Πως όσα λάθη κι αν έκανα, θα ερχόταν η στιγμή που, επιτέλους, θα έβρισκα το κουράγιο να της μιλήσω με ειλικρίνεια, να της εκφράσω όλα όσα ένιωθα για εκείνην. Και όμως... ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχός μας. Καμιά φορά γίνεται πολέμιος των θέλω μας, τιμωρώντας μας με τον πιο σκληρό τρόπο.
Η Αλεξάνδρα παντρεύεται! Κι έχω μόνο μία εβδομάδα... μία εβδομάδα μέσα στην οποία καλούμαι να επανεξετάσω τη ζωή μου και να αναζητήσω τα λάθη μου, ακόμα κι αν δεν μπορώ να τα διορθώσω. Μία εβδομάδα για να καταλάβω τι πήγε στραβά. Πότε έγινα ο άντρας που είμαι σήμερα. Ο άντρας που δεν θα αποκτήσει ποτέ αυτό που πραγματικά ήθελε.
Ναι... αυτή είναι η τιμωρία μου... και είναι μεγαλύτερη απ' όσο μπορώ ν' αντέξω. Γιατί, ο μεγαλύτερός μου φόβος κινδυνεύει να γίνει πραγματικότητα. Γιατί, μια ολόκληρη ζωή, αυτό που φοβόμουν περισσότερο από κάθε τι άλλο ήταν ότι μπορεί να την έχανα... να έφευγε... να με ξέχναγε...
Με λένε Αντρέα, και αυτή είναι η ιστορία μου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου