Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΤΖΗ-Η ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Νατάσα

Το όνομα της συνδέθηκε με θρύλους και δοξασίες και η ζωή της επιφύλαξε τα πιο μελανά της χρώματα.

Δίχως αμφιβολία,μια γυναίκα γήινη και ασυμβίβαστη,με ένα αδιαπέραστο εκτόπισμα και με εμπειρίες που δεν έχει ξαναβιώσει ανθρώπινη υπόσταση.

Μια επώδυνη και ντροπιαστική προδοσία και στην συνέχεια μια δυσβάσταχτη απώλεια,γίνονται το πλαίσιο και η  προέκταση μιας ηρωίδας που πραγματικά θαύμασα και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην μνήμη μου!

Μια ανίερη πλεκτάνη οδηγεί σε μια άδεια αγκαλιά.

Οι ανεπούλωτες πληγές αποζητούν λύτρωση,παλεύουν μανιασμένα να μεταφερθούν στην παρηγοριά της λήθης.

Και ο φάρος στέκει εκεί εμβληματικός και αγέρωχος, γίνεται το καταφύγιο και η σανίδα σωτηρίας,γλυκαίνει το παράπονο και την απελπισία, μετουσιώνεται στην σπιτική θαλπωρή και στην ασφάλεια της γονεικής αγκαλιάς.

Και όπως αυτός ρίχνει το φως του και γίνεται η πυξίδα των πλοίων, έτσι και η ερωμένη των φάρων μοιράζει την τρυφερότητα της και γίνεται το βάλσαμο των ψυχών.

Στον αντίποδα η αγάπη που σε σφραγίζει με την οδύνη της, αλλά και ανασταίνει τα πάντα όπως μόνο εκείνη ξέρει! 

Η Penelope Tsakalos Kourtzi πλάθει μια αξεπέραστη ιστορία και κατακτά τον αναγνώστη με την γοητεία της πιο αυθεντικής αφηγηματικής έντασης!

Η συγγραφέας έχοντας στην διάθεση της μια ενδελεχή έρευνα και τις απαράμιλλες ομορφιές της χώρας μας πραγματεύεται λάθη και τραύματα,αλλά κάνει λόγο και για την καίρια εκείνη ανασύνταξη δυνάμεων που οδηγεί αναπόφευκτα στο μερίδιο ευτυχίας που δικαιωματικά αναλογεί στον καθένα μας.

Ένα εξαίσιο αφήγημα,

που κάνει την ανάγκη να ανήκεις κάπου πιο επιτακτική από ποτέ,που σε παίρνει από το χέρι και γίνεται ο αρωγός στην προσπάθειά να λησμονήσεις τα σκοτάδια σου και να αναδυθείς στο φως!

Φέτος δυστυχώς είναι αγκάθι το γεγονός ότι δεν ταξίδεψα λόγω συνθηκών.

Με το υπέροχο αυτό βιβλίο όμως, νιώθω σαν να έκανα ένα από τα ομορφότερα ταξίδια της ζωής μου!

Και αυτό είναι κάτι σπουδαίο και αναντικατάστατο μαζί!

Pantelis Topalidis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου