Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ - ΑΛΚΥΟΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ - ΕΚΔ. ΔΙΟΠΤΡΑ

Μια απο τις εκπροσώπους της λυρικής γραφής στο χώρο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, είναι επάξια η Αλκυόνη Παπαδάκη. Ακολουθώντας την απο τα πρώτα της ακόμα βιβλία, κέρδισε  τον θαυμασμό και την προτίμηση μου, τόσο για την πένα της, όσο και για τις ιστορίες που σκαρφίζεται.

Η δημιουργός έχει καταφέρει με το ταλέντο της, να προσελκύσει μεγάλη μερίδα του αναγνωστικού κοινού, αποκτώντας θαυμαστές που δεν εγκαταλείπουν ποτέ τα γραφόμενα της. Το τελευταίο "γέννημα" της, είναι μια ακόμα ιστορία με έντονο συναίσθημα, οπου μέσα στην ίδια σελίδα η ποίηση με την πεζογραφία μπλέκονται με τόσο άρτιο τρόπο, ώστε το ένα συμπληρώνει το άλλο.

Η καινούργια ηρωίδα που μας συστήνει η συγγραφέας εξιστορώντας τη ζωή και τα πάθη της, είναι η Μαργαρίτα. Απο μικρή προσπαθεί να διεκδικήσει το αυτονόητο· την αγάπη των γονιών της. Με μια μάνα αδιάφορη με τετράγωνη λογική και στέρφα απο συναισθήματα και ένα πατέρα αδύναμο να δείξει τη στοργή του, η Μαργαρίτα αποφασίζει να αποδράσει και να ταξιδέψει στις δικές της θάλασσες!

Κυνηγώντας πάντοτε την αποδοχή, έχοντας ανάγκη απο ανθρώπους να της αφοσιωθούν, θα αφήσει την καρδιά της ακυβέρνητη, πότε να την χτυπούν τα κύματα και πότε να την λικνίζουν γαλήνια στην αγκαλιά τους. Θα ερωτευθεί παράφορα, αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα που ελλοχεύει στο κραταιό αυτό συναίσθημα, πρόθυμη να πληρώσει το οποιοδήποτε κόστος.

Δημιουργεί μια ροζ ιστορία, που γκρίζες όμως πινελιές θα την επισκιάσουν, οδηγώντας στο αναπόφευκτο. Η προδοσία θα χτυπήσει την πόρτα της και οι δοκιμασίες που θα την ταλανίσουν θα διαμορφώσουν την πορεία της στη ζωή και στον έρωτα.
Και πάλι όμως η ανάγκη να βρει ένα απάγκιο λιμάνι δεν θα την εγκαταλείψει.....

'Ολα τα πρόσωπα του βιβλίου έχουν κάτι να αφηγηθούν και μας παρουσιάζουν απροκάλυπτα τις αδυναμίες τους.
Δεν μένει άλλο παρά να τους γνωρίσετε και να είστε σίγουροι, πως η δυναμική γραφή της Παπαδάκη θα μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά σας, θα ταξιδέψει το νου και την ψυχή σας με τον ποιητικό της λόγο και θα ξυπνήσει συναισθήματα απο καιρό ξεχασμένα!!!!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου