Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΛΕΣ - ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΑΚΝΙΛ - ΕΚΔ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Το εργαστήριο με τις κούκλες , είναι ένα μυθιστόρημα με πολλούς επαίνους και μια θέση στα best sellers της Μ.Βρετανίας. Αντάξιο της φήμης του, μου προσέφερε αναγνωστική απόλαυση μεγίστου βαθμού μιας και είμαι λάτρης των βιβλίων εποχής και της αίσθησης που τα περιβάλει.

Πρόκειται για μια γοτθική ιστορία με έντονο το ερεβώδες στοιχείο. Η συγγραφέας μεταχειρίζεται σκληρές περιγραφές και εκφράσεις, κατορθώνοντας έτσι να μας μεταφέρει απόλυτα στην ατμόσφαιρα του σκηνικού που επικρατούσε τη συγκεκριμένη περίοδο σε μια γειτονιά του Λονδίνου, στην οποία εξελίσσεται η όλη υπόθεση. 

Ενα καλογραμμένο θρίλερ, που η πλοκή του οδηγεί τον αναγνώστη σε μια διαρκής ένταση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του για την εξέλιξη του έργου.

Βασικοί πρωταγωνιστές είναι η 'Αιρις και ο Σίλας. Η πρώτη, μια καταπιεσμένη γυναίκα ζει μια περιορισμένη ζωή, όπου μαζί με την αδελφή της εργάζονται κάτω απο άθλιες συνθήκες  σε ένα εργαστήριο με κούκλες. Η δική της ομορφιά έρχεται σε αντίθεση με αυτήν της αδελφής της, όπου το σημαδεμένο της πρόσωπό, της προσδίδει μια αποκρουστική εικόνα.

Η κρυφή αγάπη της 'Αιρις για τη ζωγραφική, θα την οδηγήσει στο να δεχτεί μια παράτολμη πρόταση που θα γίνει η αφορμή για να διεκδικήσει τα όνειρα της, κόντρα στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.....

Στον αντίποδα, ο Σίλας μια μοναχική και μυστηριώδης φιγούρα βγάζει τα προς το ζην ως ταριχευτής ζώων. Το ανατριχιαστικό του επάγγελμα αντικατοπτρίζει την αρρωστημένη του φύση. Η απέχθεια που νιώθουν οι γύρω του προς το άτομο του απο τα παιδικά του χρόνια, τον μετατρέπουν σε κυνηγό συναισθημάτων. Η μέρα που θα συναντήσει ο ένας τον άλλον, θα οδηγήσει στην απόλυτη διαστροφή!!!!

Παράλληλα πρόσωπα θα παίξουν καίριο ρόλο στη διαμόρφωση της ιστορίας, διεκδικώντας επάξια την προσοχή μας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσω να ακολουθώ την Ελίζαμπεθ Μακνίλ, μιας και πρόκειται για ένα εξαιρετικό δημιούργημα που διαβάζεται απνευστί!!!!

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου