Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΗΡΑ ΒΛΑΧΟΥ -Η ΑΛΛΑΓΗ -ΕΚΔΟΣΕΙΣ 24 ΓΡΑΜΜΑΤΑ

 Η αλλαγή

Υπάρχουν κάποια βιβλία,που ούτε πολυσέλιδα χρειάζεται να είναι,ούτε φιοριτούρες και επαναλαμβανόμενα μοτίβα να περιέχουν,ούτε να είναι αρεστά σε όλους.

Το μόνο που χρειάζεται,είναι να εμπεριέχουν ειλικρίνεια και ουσία και αν μη τι άλλο να αγγίζουν με τρόπο ανεξίτηλο την ψυχή σου.

Ένα τέτοιο μικρό διαμάντι είναι και το συγκεκριμένο, ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο και μια ιστορία πέρα για πέρα άξια ανάγνωσης!

Η Ήρα Βλάχου μας παίρνει από το χέρι και μας γνωρίζει ένα πλάσμα σπάνιο και διαφορετικό, την Ευτυχία, η οποία πέρασε από σαράντα κύματα, μέχρι να κατορθώσει να γευτεί το ίδιο της το όνομα.

Ένα επίμονο αίσθημα ντροπής και κατωτερότητας, που γίνεται ολοένα και πιο ασφυκτικό.

 Ένας καλά προβαρισμένος ρόλος που φαντάζει σαν την πιο βάναυση φυλακή.

Και η πολυπόθητη εκείνη αλλαγή,που παραπαίει ανάμεσα στην πιο ένδοξη ελευθερία και στην πιο αβάσταχτη μοναξιά. 

Η συγγραφέας με τόπους δράσης την Ελλάδα, την Ρουμανία και την Αμερική, καταπιάνεται με ένα θέμα ιδιαίτερο και καθόλα σκληρό,δεν παύει όμως να μας συγκινεί και να μας αφοπλίζει με την σπάνια αμεσότητα και ευθύτητα της!

Ένα δίχως αμφιβολία, απολαυστικό και σύγχρονο μυθιστόρημα,που κάνει λόγο για βία και καταχρήσεις, που επιδιώκει το αδύνατο και στην ουσία μας ωθεί να συμφιλιωθούμε με κάθε πτυχή και κενό του εαυτού μας.

Γιατί η κάθε αλλαγή ίσως φέρνει πόνο, σκοτάδι και απώλειες, αλλά μόνο αυτή είναι ικανή να σε πάει ένα βήμα παραπέρα,να σε ξεδιπλώσει και να σε αναδείξει.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να το τολμήσεις, πέρα από κάθε κόστος.

Γιατί στην τελική την ζωή δεν είναι δυνατόν να την ξοδεύεις, παρά μόνο να την ζεις!

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που ήθελα διακαώς να διαβάσω και χαίρομαι απίστευτα που με δικαίωσε το ένστικτο μου!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου