Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ-ΜΑΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ-ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL

 Φωνές από την άβυσσο

Ο Ανδρέας βασανίζεται αδιάκοπα από την παρουσία ενός εφιάλτη που έχει γίνει μόνιμος σύντροφος του από την παιδική του ακόμα ηλικία.

Μέχρι που ο ασύλληπτος αυτός εφιάλτης παίρνει σάρκα και οστά στο πρόσφορο έδαφος της καθημερινότητας του.

Αυτό που απομένει για να μην χάσει τα λογικά του, είναι να βρει απαντήσεις δίχως χρονοτριβή,τις οποίες θα αναζητήσει σε ένα απομακρυσμένο χωριό που κρύβει επτασφράγιστα μυστικά.

Εχθρικά όνειρα που κυριεύουν βίαια ένα ανυπεράσπιστο υποσυνείδητο.

Μια δυσοίωνη ενέργεια μετατρέπεται σε έναν απροσπέλαστο φόβο που σε κρατά δέσμιο του.

Ακατάλληπτες και φρικιαστικές φωνές που σε βυθίζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε μια ζοφερή παράνοια!

Μια αλλόκοτη ύπαρξη που επιθυμεί διακαώς την εκδίκηση και ένα εξωπραγματικό όνειρο, που περιμένει καρτερικά την υλική του υπόσταση.

Ο Marios Dimitriadis επιχειρεί με μαεστρία άλλη μια καταβύθιση στα αχαρτογράφητα νερά του μεταφυσικού και μας χαρίζει ένα απολαυστικά ανατριχιαστικό και ατμοσφαιρικό ανάγνωσμα!

Μικρά και άρτια δομημένα κεφάλαια,συναρπαστική πλοκή,ρέουσα κινηματογραφική γραφή,κλιμακούμενη αγωνία και μια παραστατική και άκρως ενδιαφέρουσα μορφοποίηση του κειμένου καθιστούν τις "Φωνές" σε ένα δίχως αμφιβολία page turner ανάγνωσμα!

Ο συγγραφέας κινείται με αξιοζήλευτη άνεση μεταξύ του πραγματικού και του σουρεαλιστικού και δανείζεται όλες εκείνες τις ρωγμές που ανοίγουν στον χρόνο και τον οδηγούν στην λυτρωτική αποκάλυψη της ιστορίας του.

Μέχρι να γίνουμε όμως μάρτυρες ενός σαρωτικού φινάλε, ένα αίσθημα αφιλόξενου ψύχους μας διαπερνάει σαν συνεχόμενη ανατριχίλα.

Μια συγκλονιστική σκοτεινή ιστορία που κεντρικός πυρήνας της είναι η αγάπη:εκείνη που ξέρει να συγχωρεί και να δικαιολογεί,εκείνη που γίνεται η ασπίδα προστασίας και ο φύλακας άγγελος σου, εκείνη που δημιουργεί τους γνώριμους εκείνους ισχυρούς δεσμούς που μένουν αναλλοίωτοι στο πέρασμα του χρόνου!

Ότι και να πω για το ταλέντο του Μάριου νομίζω είναι λίγο,περιορίζομαι μόνο στην αναμονή για το επόμενο!

Pantelis Topalidis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου