Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

ΑΚΟΗ - ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ FITZEK SEBASTIAN & KLIESCH VINCENT - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗΣ

Πολλές φορές η συνύπαρξη δύο συγγραφέων με σκοπό τη δημιουργία ενός μυθιστορήματος, δεν συνοδεύεται απο το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, η σύλληψη μιας ιδέας και η συνέχιση και πραγματοποίηση της απο έναν άλλον, έρχονται να συνταιριάξουν απόλυτα προσφέροντας  στο αναγνωστικό κοινό την ΑΚΟΗ.

Βέβαια, προχωρώντας  κανείς στην πλοκή του βιβλίου, μπορεί να διακρίνει τα στοιχεία εκείνα που πιστοποιούν την παρουσία του Φίτσεκ και τα άλλα, κυρίως αυτά που αφορούν τη γραφή, που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του Κλις...

Πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο ψυχολογικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές, που δεν σταματούν παρά μόνο στην τελευταία σελίδα.Τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν, προσφέροντας στον αναγνώστη μια εσάνς μυστηρίου για την τελική έκβαση.

Τα βασικά πρόσωπα του έργου βρίσκονται σε συγκρουσιακή κατάσταση καθώς ο δυναμικός χαρακτήρας τους θα δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Μια νεαρή γυναίκα, η Γιούλα, έχοντας βιώσει μια οδυνηρή εμπειρία αποφασίζει να ασχοληθεί με τις υποθέσεις φόνων που δεν έχει βρεθεί ή δεν έχει συλληφθεί  ο πραγματικός ένοχος.

Η ενασχόληση της αυτή, την καθιστά  επιτυχημένη στον τομέα της, προσφέροντας της σημαντική αναγνώριση.

Η υπόθεση του Ματίας Χέγκελ αποτελεί κόκκινο πανί για την ίδια, που αποφασίζει να συλλέξει στοιχεία για να αποδείξει την αθωότητα του και να αποκαλύψει  τη σκευωρία που έχει στηθεί γύρω του.

Η ομολογία του πιο επιτυχημένου εγκληματολόγου ανάλυσις ήχων και φωνών με σκοπό την διαλεύκανση  φόνων, έχει συγκλονίσει τους πάντες.

Ο ίδιος εκτίει την ποινή του  σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας. Η παραδοχή του πως έχει σκοτώσει μια άστεγη γυναίκα με ειδεχθή τρόπο, τον καθιστά άκρως επικίνδυνο.Οι συναντήσεις που θα έχουν οι δύο αυτοί άνθρωποι στη φυλακή, θα είναι η απαρχή ενός ντόμινο εξελίξεων και αποκαλύψεων.

Ο ρόλος του θύτη και του θύματος εναλλάσσεται  διαρκώς και η Γιούλα θα ανακαλύψει πως τίποτα δεν είναι πιο επικίνδυνο απο την αναζήτηση της αλήθειας. Οι μάσκες θα πέσουν και οι ήρωες θα αναγκαστούν να βρεθούν αντιμέτωποι με το πιο εφιαλτικό σενάριο.

Μια ενδιαφέρουσα συνύπαρξη  δυο ταλαντούχων συγγραφέων, που απ'ότι φαίνεται θα οδηγήσει σε μια σειρά μυθιστορημάτων.

'Ετσι κι αλλιώς ο Φίτσεκ ιδιαίτερα αγαπητός στο Ελληνικό κοινό, θα αποτελεί πάντοτε ένα δέλεαρ για όλους τους βιβλιόφιλους!!!!!  

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου