Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ : ΝΕΓΡΕΠΟΝΤΕ - ΜΑΙΡΗ ΚΟΝΤΖΟΓΛΟΥ - ΕΚΔ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Αρκετοί ισχυρίζονται πως δεν πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός στο χώρο της λογοτεχνίας . Είμαι μια απο αυτούς  που διαφωνώ και πιστεύω ακράδαντα, πως υπάρχουν συγγραφείς που διαβάζεις και συγγραφείς που μελετάς.

Βιβλία που παρακαλάς να έχεις σύμμαχο το χρόνο για να φτάσεις στο τέλος τους και άλλα που αυτός είναι εχθρός και εύχεσαι να μπορούσε να κυλήσει αργά, ώστε ο αποχωρισμός μαζί τους να είναι όσο το δυνατόν πιο μακρινός....

 

Μια συγγραφέας που κατορθώνει πάντοτε να "γεννά" μυθιστορήματα της δεύτερης κατηγορίας, είναι η Μαίρη Κόντζογλου. 'Οταν  πήρα στα χέρια μου το ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ, ήμουν βέβαιη πως και αυτό το ταξίδι θα περιελάμβανε μια μαγική διαδρομή στο χρόνο. Η δημιουργός  με πήρε απο το χέρι και με ξενάγησε σε έναν κόσμο πλούσιο σε εικόνες, γεγονότα, συναισθήματα και ιστορικές αναφορές.

Με μια πένα αδιαμφισβήτητης  αξίας, αφηγείται μια καθηλωτική ιστορία μεταφέροντας μας στο παρελθόν, κατορθώνοντας να μας το κάνει οικείο και αγαπημένο.

Το Νεγρεπόντε είναι μια καταγραφή για έναν λαό βασανισμένο που παλεύει να αποτινάξει  το ζυγό και να αναγεννηθεί μέσα απο τις στάχτες του. Για ήρωες που προσπαθούν να ξεφύγουν απο το σκοτάδι και να αποκτήσουν τη λύτρωση που διακαώς επιθυμούν.

Απο τη μέρα που στα Ψαρά κύλισε αίμα πορφυρό, ο Αγγελής επιζών απο μια άνιση  μάχη και έχοντας χάσει κάθε τι αγαπημένο, θα ακολουθήσει το πεπρωμένο του και θα οδηγηθεί σε νέο τόπο, όπου θα καταφέρει να ριζώσει και να καταξιωθεί.

Παρακολουθούμε την πορεία του ιδίου και της οικογένειας του, καθένα απο τα μέλη της οποίας, έχει το δικό του παραμύθι να αφηγηθεί. Μας συστήνονται μέσα απο την πορεία και τις πράξεις τους, έχοντας ως αφηγητή τον Αντώνη, ο οποίος αναμοχλεύοντας το παρελθόν καθώς νιώθει το τέλος του να πλησιάζει, προβαίνει σε  εξομολογήσεις φανερώνοντας μας μυστικά ανείπωτα .......

Με αυτόν τον τρόπο γινόμαστε κοινωνοί της ιστορίας της οικογένειας Βαμβακά και του ονείρου που διαρκώς προσπαθούν να πραγματοποιήσουν. Αυτό δεν είναι άλλο απο την δημιουργία ενός νέκταρ, ενός ποτού που όμοιό του δεν έχει υπάρξει.

Μιας αξεπέραστης  γεύσης, που με γνώμονα την αναβίωση του παρελθόντος, θα σταθεί ικανή να κατακτήσει το μέλλον!

Τι θα χρειαστεί όμως να θυσιάσουν, στο βωμό της επιτυχίας και ποιο θα είναι το τίμημα που θα αναγκαστούν να πληρώσουν;

 

Το πρώτο μέρος ενός εξαιρετικού ιστορικού μυθιστορήματος που προσφέρει στον αναγνώστη δυνατές συγκινήσεις και μια μοναδική αναγνωστική εμπειρία. Υποκλίνομαι σε μια τέτοια γραφή και αφήγηση που λάμπει σαν καθαρό ΧΡΥΣΑΦΙ χωρίς καμιά υποψία ΣΚΟΥΡΙΑΣ!!!!!!! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ


 

;; Πηγή: www.lifo.gr
ε; Πηγή: www.lifo.gr
ε; Πηγή: www.lifo.gr
; Πηγή: www.lifo.gr
; Πηγή: www.lifo.gr
; Πηγή: www.lifo.gr
; Πηγή: www.lifo.gr
; Πηγή: www.lifo.gr
; Πηγή: www.lifo.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου