Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ - KERR PHILIP - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ


 Δεν ξέρω γιατί μέχρι τώρα δεν είχα έρθει σε επαφή με κάποιο απο τα βιβλία του Φιλίπ Κερ. Η αλήθεια είναι πως άκουγα πολύ καλές κριτικές για το σύνολο του έργου του, μα φαίνεται πως δεν είχε έρθει ακόμα η στιγμή για να γνωριστούμε. 

Επέλεξα να μου συστηθεί μέσα απο το μυθιστόρημα Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ και πιστέψτε με δεν μετάνιωσα  καθόλου γι' αυτό.

Πρόκειται για μια  ιστορία που φαινομενικά μοιάζει να είναι για παιδιά, κάτι που όμως απέχει αρκετά απο την πραγματικότητα. Με τον τίτλο που απο μόνος του είναι αρκετά δελεαστικός, θέλησα να μάθω και εγώ ποια είναι αυτή η ιστορία που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία απο όσες έχουν γραφτεί.

Ο συγγραφέας με μεγάλη δεξιοτεχνία πλάθει έναν φανταστικό κόσμο, οπου το μυστήριο περιστρέφεται γύρω απο τους ήρωες, προσφέροντας μας ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι. Βασικός πρωταγωνιστής αυτού του έργου είναι ο Μπίλλυ, ένα μοναχικό παιδί με παρουσιαστικό που φανερώνει την ταπεινή του καταγωγή.

Ενα συνεσταλμένο αγόρι, το οποίο ύστερα απο ένα σοβαρό ατύχημα βρίσκει διέξοδο στα βιβλία. Η αγάπη του αυτή θα τον οδηγήσει σε έναν  ιδιαίτερο χώρο, οπου όλα τα ράφια και οι βιβλιοθήκες του είναι πλαισιωμένα απο μυθιστορήματα τρόμου.

Η ιδιαίτερη  σχέση που θα αναπτυχθεί μεταξύ του αγοριού και του παράξενου ιδιοκτήτη που έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή στην μελέτη και την κατανόηση του φόβου, θα είναι καταλυτική για την εξέλιξη του παραμυθιού.

Οι άνθρωποι πια έχουν γίνει πιο ατρόμητοι, τα παιδιά δεν διαβάζουν, τα χόμπι που έχουν επιλέξει να κάνουν τα έχουν σκληραγωγήσει και έτσι ο φόβος φαντάζει πια ένα μηδαμινό συναίσθημα.

Ολα αυτά μέχρι τη στιγμή που η ιδέα ενός διαγωνισμού μοιάζει δελεαστική για χιλιάδες νέους που θέλουν να κληρωθούν, ώστε να είναι οι επίλεκτοι της δοκιμασίας. Η φρενίτιδα  που ακολουθεί δεν έχει προηγούμενο.......

Ενα μυθιστόρημα με απρόβλεπτες εξελίξεις, οπου το μεταφυσικό στοιχείο είναι έντονο κυρίως προς το τέλος!

Το σίγουρο είναι πως απόλαυσα την ανάγνωση του τόσο πολύ που δεν θα διστάσω να γίνω ακόλουθος του Κερ!!!! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου