Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΑΝΩΝΥΜΗ # 52- ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ - GREER HENDRICKS - SARAH PEKKANEN - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Το συγγραφικό δίδυμο μετά απο τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε το προηγούμενο εγχείρημά τους, ενώνει για μια ακόμα φορά το ταλέντο του προσφέροντας μας ένα ψυχολογικό θρίλερ ικανό να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη απο την αρχή μέχρι το τέλος.
Δεν μπορεί κανείς να μη θαυμάσει, το πώς οι δυο αυτές γυναίκες γράφουν με τόση μαεστρία, που θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για μια πένα που καθοδηγείται απο τη φαντασία ενός μόνο μυαλού.

Στην υπόθεση του έργου, πρωταγωνίστρια είναι μια νεαρή γυναίκα η Τζέσικα, η οποία έχοντας ανάγκη να αυξήσει το εισόδημά της αποφασίζει να προβεί σε μια παράτολμη κίνηση. Λαμβάνει  μέρος σε μια έρευνα με θέμα τις ηθικές αξίες και την επιρροή αυτών.

Το πειραματικό πρόγραμμα, υποσχόμενο την ανωνυμία των συμμετεχόντων του, έχει έναν και μόνο σκοπό. Με την μορφή ερωτήσεων, να παγιδεύσει την ανίδεη  κοπέλα σε ένα σκοτεινό παιχνίδι.
Εμπνευστής αυτού του εγχειρήματος  είναι η Δρ. Σιλντς, μια καταξιωμένη στο χώρο της επαγγελματίας με πολλές περγαμηνές στο ενεργητικό της. Μια δυναμική γυναίκα που καταβάλλεται απο πολλές ανασφάλειες. Ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της γιατρού και ποιό το κίνητρο των πραγματικών της προθέσεων;
Ανάμεσα στα δύο αυτά πρόσωπα ξεκινάει ένα παιχνίδι που παίρνει  τρομακτικές διαστάσεις. Ο ρόλος του θύτη και του θύματος εναλλάσσεται διαρκώς, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα έντασης και αγωνίας. Οι ήρωες κινούνται σαν μαριονέτες χαλιναγωγημένοι απο τα πάθη τους που θα ορίσουν τις αποφάσεις και τις κινήσεις τους.
Με τον περιορισμό της έκτασης των κεφαλαίων αποφεύγεται όχι μόνο ο πλατειασμός, αλλά και η αποτροπή της κουραστικής ανάγνωσης με περιττές πληροφορίες. Η κινηματογραφική ταχύτητα που εναλλάσσονται τα γεγονότα και οι συνεχείς ανατροπές, καθιστούν αδύνατη την πρόβλεψη του τέλους της ιστορίας.
Οταν η αγάπη γίνεται πόνος και το πάθος εμμονή, η αμφιβολία της ζήλιας είναι ικανή να οδηγήσει μια γυναίκα στα άκρα. Και κάπου εκεί η ανώνυμη 52 αναλαμβάνει δράση.....!!! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου