Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ CARA HUNTER ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

 Πώς είναι δυνατόν να εξαφανιστεί ένα παιδί χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα απολύτως ίχνος;
Η 8χρονη Ντειζι εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το καλοκαιρινό πάρτι μασκέ της οικογένειας της.
Κανείς δεν είδε τίποτα,σίγουρα όμως κάποιος αποκρύπτει στοιχεία.
Ο επιθεωρητής Φόλει καλείται να βρει την λύση του ιδιαίτερου αυτού γρίφου.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με μία ακόμα χιλιοπαιγμένη εξαφάνιση ανηλίκου,αλλά με ένα συναρπαστικό καθαρόαιμο αστυνομικό ανάγνωσμα!
Ήρωες που παραπαίουν ανάμεσα στην πραγματικότητα και το ψέμα,ένοχα και ανεκδιήγητα μυστικά,σοκαριστικές και ανατριχιαστικές αποκαλύψεις.
Οι έρευνες και οι ανακρίσεις των αστυνομικών αρχών είναι τόσο έντονες και παραστατικές, που νιώθεις ότι συμβάλλεις και εσύ παράλληλα στην διελεύκανση της σκοτεινής αυτής υπόθεσης.
Οι καίριες αναδρομές στο παρελθόν, βοηθούν τον αναγνώστη να ψυχογραφήσει τον κάθε χαρακτήρα και να εκφράσει με την σειρά του την όποια απέχθεια ή τα ανάλογα ελαφρυντικά.
Η συγγραφέας όμως παράλληλα μας δίνει συνεχώς με εύστοχα γυρίσματα το αίσθημα της αμφιβολίας για το καθετί, γιατί πραγματικά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...
Μια καλογραμμένη ασθματική ιστορία που πραγματεύεται τεχνηέντως το αίσθημα της ανεπάρκειας που βιώνουν ενήλικες και παιδικές ψυχές.
Και κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους να καλύψουν τα όποια συναισθηματικά κενά τους,άλλοτε με σωστό και άλλοτε με λανθασμένο τρόπο.

Είναι από τις ελάχιστες φορές που διαβάζω ένα τόσο καθηλωτικό αστυνομικό διήγημα,δίχως περιττές λεπτομέρειες και δίχως να κάνει πουθενά κοιλιά.
Και η πανέξυπνη ανατροπή στο τέλος,έχει πέρα για πέρα λόγο ύπαρξης,δίχως να επιζητά έναν απλό εντυπωσιασμό.
Αντιθέτως συμβάλλει στην πεποίθηση ότι είναι ένα από τα καλύτερα αστυνομικά που έχουν περάσει από τα χέρια σου και το παράδοξο είναι ότι μιλάμε για το ντεμπούτο της συγγραφέως!
Το προτείνω με κλειστά μάτια και σίγουρα θα πάρει την σειρά του και "Το διπλανό σπίτι".

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου