Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

ΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ - COOK LORNA - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗΣ

Το νέο ανάγνωσμα που καταγράφει δυο διαφορετικές χρονικές περιόδους και προτείνεται απο τον εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη προς το αναγνωστικό του κοινό, είναι το ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ.

Το ρομαντικό του εξώφυλλο έχοντας ένα επιβλητικό φόντο,  προϊδεάζει με εύστοχο τρόπο όσον αφορά το περιεχόμενο της ιστορίας. Πρόκειται για ένα αμιγώς αισθηματικό μυθιστόρημα με φόντο την Αγγλία του χθες και του σήμερα. Εν τούτοις η αφήγηση που περιλαμβάνει τα κατοπινά γεγονότα, καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου.

Η πραγματικότητα με την μυθοπλασία συνυπάρχουν με σκοπό την δημιουργία μιας πλοκής, που θα αναδείξει τις προσωπικότητες δυο γυναικών.
Εν μέσω του Β' παγκοσμίου πολέμου ανακοινώνεται στους κατοίκους μιας μικρής αγγλικής επαρχίας η επίταξη της περιοχής, με σκοπό να βοηθηθεί ο στρατός.
Η απόφαση είναι ειλημμένη  και υποχρεωτική, αναγκάζοντας τον πληθυσμό να εγκαταλείψει  το βιός και τα κεκτημένα του. Με πρόσχημα πως το μέτρο θα είναι προσωρινό, δεν μπορούν παρά να υπακούσουν.
Μια απο αυτούς και η Λαίδη Βερόνικα με το σύζυγό της, σημαίνοντα  μέλη του Ταϊνάμ, ετοιμάζονται για την μεγάλη αναχώρηση. Γινόμαστε μάρτυρες της τραγωδίας που βιώνει η εκπάγλου αυτή καλλονή και των μυστικών που διαπράττονται πίσω απο κλειστές πόρτες. Ανομολόγητες πράξεις δεν θα έρθουν στο φως, παρά εβδομήντα πέντε χρόνια αργότερα.
Η ιστορία ετοιμάζεται  να αποκατασταθεί και το χωριό να γυρίσει στους πραγματικούς του ιδιοκτήτες. Κατά την διάρκεια των εορτασμών καταφθάνει στο μέρος μια τυχαία επισκέπτρια, η Μελίσα. 'Εχοντας μια προβληματική αισθηματική ζωή, αποφασίζει να περιηγηθεί στα μέρη, με σκοπό τη λήψη οριστικών αποφάσεων για το μέλλον της. Η μοίρα όμως έχει ήδη αποφασίσει για αυτήν και μια ασπρόμαυρη φωτογραφία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Αυτοσκοπός της νεαρής κοπέλας γίνεται η ανακάλυψη όσων δυνατών περισσότερων στοιχείων αφορούν τα πρόσωπα του παρελθόντος.

Που θα οδηγήσει την Μελίσα  και τον συνεργό της αυτό το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού; Πρόσωπα που παλεύουν να κρατηθούν στη λήθη απειλούνται απο την γνωστοποίηση της αλήθειας. Και ο χορός των αποκαλύψεων ξεκινά....
Αν θέλετε και εσείς να γίνετε μάρτυρας μιας αληθινής αγάπης και ενός ανομολόγητου μυστικού,  δεν έχετε παρά να πάρετε στα χέρια σας αυτό το βιβλίο και να ταξιδέψετε στην ρομαντική του αφήγηση!!!! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου