Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ- ΦΡΕΝΤΡΙΚ ΜΠΑΚΜΑΝ - ΕΚΔ. ΚΕΔΡΟΣ

Αποκομίζοντας μόνο θετικές εντυπώσεις απο την ανάγνωση της Μπρίτ Μαρί, δεν είχα καμία επιφύλαξη στο να γνωρίσω τον συγγραφέα ακόμα περισσότερο, μέσα από το μυθιστόρημά του Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ!
Το πρώτο συναίσθημα που μου δημιουργήθηκε είναι αυτό της έκπληξης, μιας και δεν γνώριζα πως τα δύο βιβλία συνδέονται μεταξύ τους, αφού υπάρχει στις ιστορίες τους ένα κοινό πρόσωπο. Το δεύτερο είναι αυτό της επιβεβαίωσης όσον αφορά την αξία του αναγνώσματος.
Πρόκειται για ένα βαθιά  συγκινητικό και τρυφερό ανάγνωσμα που κινείται  ανάμεσα σε δύο άξονες: της φαντασίας και του ρεαλισμού.
'Ενα αλληγορικό παραμύθι που κρύβει πρίγκιπες και δράκους, όπως άλλωστε και ο αληθινός κόσμος.
Μέσα απο μια δυνατή σχέση, αυτής γιαγιάς και εγγονής, γινόμαστε μέρος μιας αφήγησης που σκοπό έχει  χρησιμοποιώντας  έναν μαγικό κόσμο, να μας διδάξει μαθήματα ζωής.
Αφηγήτρια αυτού του ταξιδιού είναι η μικρή 'Ελσα, που στα εφτά της έχει ανεπτυγμένη ευφυία και μια προσωπικότητα που διαμορφώνεται με την βοήθεια των ιστοριών που της αφηγούνται με ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο.
Μεγαλώνοντας σε μια πολυκατοικία όπου όλοι οι ένοικοι κρύβουν μυστικά, αναλαμβάνει μια αποστολή· να ανακαλύψει μέσα απο ένα παιχνίδι θησαυρού τα γράμματα που έχει κρύψει η γιαγιά της και να τα παραδώσει στους ενδιαφερόμενους.
Η παράδοση αυτών των επιστολών θα φανερώσει στην 'Ελσα  μια καινούργια αλήθεια. 'Οτι μέχρι τότε πίστευε ως μυθικό, ανταποκρίνεται στην ωμή πραγματικότητα......
Σε μια αφήγηση όπου το γέλιο διαδέχεται το δάκρυ και η λύπη την χαρά, παρουσιάζεται ο ρατσισμός, το μπούλινγκ, ο αλκοολισμός, ο θάνατος και η απώλεια.
Το μυθιστόρημα του Μπάκμαν μας κάνει με ευφάνταστο τρόπο να νιώσουμε πάλι παιδιά και μας προσφέρει μια απολαυστική ανάγνωση!!!! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου