Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΣΕ ΕΙΔΑ CLARE MACKINTOSH ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

"Πόσο γρήγορα μπορείς να τρέξεις;"
Το Σε είδα είναι η ιστορία της Ζόι Γουίκερ που επιστρέφοντας με το μετρό στο σπίτι της από τη δουλειά και διαβάζοντας μια εφημερίδα, βλέπει μια θολή φωτογραφία της στη στήλη με τις προσωπικές αγγελίες.
Μετά από ένα γάμο που κατέληξε σε διαζύγιο και ζώντας πλέον με τον σύντροφό της και τα δυο ενήλικα παιδιά της, που έχουν τα δικά τους όνειρα και στόχους, η Ζόι έχει τη δική της συγκεκριμένη καθημερινή ρουτίνα. Βλέποντας όμως τη φωτογραφία της στην εφημερίδα και παρόλο που η οικογένειά της προσπαθεί να την ηρεμήσει λέγοντας πως είναι απλή ομοιότητα, ο φόβος εισχωρεί στη ζωή της. Τις επόμενες μέρες φωτογραφίες διαφορετικών γυναικών κάνουν την εμφάνιση τους στη στήλη. Η αγγελία δεν έχει πολλές πληροφορίες και δεν το θεωρεί τυχαίο. Στα χέρια της πέφτουν και παλιότερα τεύχη. Κάθε φορά και διαφορετική γυναίκα. Μέχρι τη στιγμή που αναγνωρίζει μία από αυτές και απευθύνεται στην αστυνομία. Θα πέσει πάνω στην αστυφύλακα Κέλι Σουίφτ η οποία είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στη δράση όποιου κρύβεται πίσω από τις συγκεκριμένες αγγελίες.
Η Mackintosh όπως και στο Σ' άφησα ακολουθεί μια πιο αργή πορεία στην αρχή και από την μέση περίπου του βιβλίου και μετά μια πιο δυναμική. Δεν με έκανε να βαρεθώ ή να το αφήσω για πολύ ώρα από τα χέρια μου, παρόλο που τελικά δεν με τράβηξε τόσο όσο το πρώτο της βιβλίο. Δεν το βρήκα τόσο καθηλωτικό. Γραφή που ταιριάζει απόλυτα στο είδος, αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο από την μεριά της Ζόι και του δράστη και σε τρίτο από την μεριά της αστυφύλακας Κέλι. Τα κεφάλαια εναλλάσονται μεταξύ των τριών αυτών χαρακτήρων και αυτό κάνει την αγωνία του αναγνώστη να ανεβαίνει, περιμένοντας την εξέλιξη σε κάτι που έχει συμβεί είτε στην Ζόι είτε στην Κέλι. Μπορεί τα κεφάλαια με τον δράστη να είναι λίγα, δείχνουν όμως τι δύναμη έχει κάποιος που ξέρει αρκετά από υπολογιστές και έχοντας κάτι κακό στο μυαλό του. Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι πολύ καλή. Έμαθα και κατάλαβα και τους πρωταγωνιστές αλλά και όσους τους περιβάλουν. Ατμόσφαιρα γεμάτη φόβο και καχυποψία μέχρι να φτάσεις στο τέλος.
Ένα ρεαλιστικό ψυχολογικό θρίλερ. Πώς θα κοιτάτε τους γύρω σας μετά την ανάγνωση αυτού του βιβλίου;

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου