Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΝΤΙΛΙ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ - ΕΚΔ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

'Ενα κόκκινο μαντίλι που θα συντροφέψει μέσα στο χρόνο ένα μικρό αγόρι, αποτελεί σημείο αναφοράς  στο τελευταίο πόνημα του Κυριάκου Αθανασιάδη.
Κοινωνικό μυθιστόρημα με αρκετές ιστορικές αναφορές, οι οποίες υπενθυμίζουν στον αναγνώστη αιματηρά γεγονότα του παρελθόντος χρόνου, που έλαβαν μέρος στον Ελλαδικό χώρο. Με σφιχτοδεμένη πλοκή και λόγο που ρέει αβίαστα, το μυθιστόρημα είναι πλούσιο σε συμβάντα και περιγραφές, δημιουργώντας έντονα συναισθήματα μιας και οι ζωές όσων παρελαύνουν μέσα στις σελίδες του, είναι στρωμένες με αγκάθια.
Βασικός ήρωας είναι ο Καλλίνικος, που απο τα παιδικά του χρόνια τον κατατρέχουν δυσκολίες, αναγκάζοντάς τον να στερηθεί την ανεμελιά και την γονική στοργή.
Συνοδοιπόρος στην πορεία της ενηλικίωσης του εκτός απο τα φυσικά πρόσωπα, είναι μια νεράιδα. 'Ενας  φύλακας άγγελος που μέχρι τέλους θα σταθεί δίπλα του, φανερώνοντας τα μελλούμενα και καθοδηγώντας συμβουλευτικά τις πράξεις και τα συναισθήματά του.
Κατά την διάρκεια αυτής της προσωπικής διαδρομής, θα βρει όλα όσα ονειρευόταν. 'Ενα  ζεστό σπιτικό, φίλους ζωής, την αιώνια αγάπη στα μάτια της Λέλας και μια οικογένεια γεμάτη απο παιδικές φωνές.
Μέσα σε κάθε όνειρο όμως παραμονεύει  ο εφιάλτης και ο ήρωάς μας θα βιώσει πολλούς απο αυτούς. Κανένα ξωτικό και καμιά απόκοσμη μορφή δεν μπορεί να αλλάξει το γραμμένο.
Μόνο το κόκκινο μαντίλι θα μείνει αναλλοίωτο στο χρόνο, ακόμα και όταν όλα θα έχουν χαθεί.
Φτάνοντας στο τέλος του βιβλίου νιώθεις μια γλυκόπικρη γεύση, που αποχωρίζεσαι αυτή την ιστορία, που αποχαιρετάς τόσα πρόσωπα, που την δική σου νεράιδα δεν μπόρεσες ποτέ να αντιληφθείς!!!!! 

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου